Romain Grosjean maakt het gezien de omstandigheden goed

Romain Grosjean crashte zondagmiddag tijdens de eerste ronde. Zijn auto kwam met een enorme smak tegen de stalen vangrails en brak in twee stukken. Meteen vatte de 2 a 3 liter brandstof die in de collector zaten vlam, met een enorme vuurzee tot gevolg. Met heel veel geluk wist de Fransman zichzelf te bevrijden uit zijn cockpit.

Romain Grosjean maakt het gezien de omstandigheden goed
© Instagram Romain Grosjean

Enkele honderden na de start van de Formule 1-race in Bahrein reed Romain Grosjean per ongeluk tegen de bolide van Daniil Kvyat aan. Hierdoor kwam hij met hoge snelheid en bijna loodrecht tegen de stalen vangrails aan. Zijn Haas-bolide brak in twee stukken en het voorste deel, waarin de Fransman zat, vatte onmiddellijk vlam.

Grosjean wist zelf uit zijn benarde positie bevrijden en werd door Alan van der Merwe (bestuurder van de medicalcar) over de vangrails heen geholpen. Romain Grosjean werd vlak daarna per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Aangekomen in het Bahrain Defence Force (BDF) ziekenhuis in Manama bleek Romain brandwonden te hebben aan beide handen. Eerder berichten over gebroken tenen konden meteen de prullenbak in, want er zijn geen botbreuken ontdekt.

Op de socials kwam 's avonds nog een update van de Franse F1-coureur zelf. "Ik kan waarschijnlijk voorlopig niet op alle berichten reageren", aldus Grosjean die zijn in verband gewikkelde handen toont. "Ik wil mijn dank uitspreken voor alle steunbetuigingen en de FIA en de medische teams die voor me hebben gezorgd. - Ik hoop jullie allemaal snel te zien." - De kans dat Romain Grosjean aanstaand weekend weer in actie komt is erg klein, alleen gezien zijn medische toestand. Wie er dan plaatsneemt in de bolide van de Fransman is nog niet bekend.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Crash Romain GrosjeanF1 GP BahreinF1 GP Bahrein 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Haas F1Romain Grosjean
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.