Romain Grosjean hoopt op resultaat in China na in-season test

Het Haas F1-team behaalde een slecht resultaat in Bahrein. Na een uitstekende kwalificatie, met een P6 en P8, wist de Amerikaanse formatie geen punten binnen te slepen. Magnussen eindigde slechts op de dertiende plaats en Grosjean viel vroeg in de race uit. Toch ziet het team positieven voor de GP in China.

Romain Grosjean hoopt op resultaat in China na in-season test
©Haas F1

Hoe kon het verschil tussen zaterdag en zondag zo groot zijn, dat is wat Haas F1 zich afvroeg. Romain Grosjean denkt het antwoord te hebben en zoekt het bij de banden. "We hadden dezelfde auto als in Melbourne [toen de auto het ook in de race erg goed deed] en de wintertests, toen waren we snel, net als in de kwalificatie in Bahrein", aldus Grosjean. "We moeten de banden nog wat beter leren kennen."

Grosjean hoopt dat de in-season test in Bahrein de nodige informatie heeft opgeleverd, zodat het team er in Shanghai beter voorstaat. "Als de informatie uit die test bruikbaar is en het iets heeft opgeleverd dan moeten we er in China beter voor staan", zegt de Fransman.

"Shanghai is een lastige baan omdat we nog in het begin van het seizoen zitten en het circuit verschilt enorm met de andere races", vervolgt Grosjean. In China hebben de voorbanden het zwaar, dus moet je een auto hebben die netjes met de voorbanden omgaat. Weet Grosjean te vertellen. "Zo niet, dan wordt het een lastig verhaal."

Romain Grosjean kijkt erg uit naar China en gaat er vanuit dat hij de zelfde auto heeft in de race, als dat hij in de kwalificatie.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.