Robert van Overdijk: "Wij kunnen de Dutch GP in augustus organiseren"

Deze week werd officieel bevestigd dat de Dutch GP, oftewel de Grand Prix van Nederland, niet op 3 mei kan doorgaan. Wanneer en of de eerste Formule 1-races in 35 jaar op Circuit Zandvoort gehouden wordt is nog niet bekend. Ook in de komende weken wordt hierover geen nieuws verwacht.

Robert van Overdijk: "Wij kunnen de Dutch GP in augustus organiseren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In het programma Formule 1 Café van Ziggo Sport sprak Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort en Dutch GP, over het uitstel van de Nederlandse Formule 1-race en de eventuele herindeling van de Dutch GP op de F1-kalender. "Als je het aan mij vraagt, weet ik de komende weken niet wanneer de race [op Circuit Zandvoort] wel gehouden wordt", aldus Robert van Overdijk in Ziggo Sport's Formule 1 Café.

De FIA en de Formule 1 buigen zich momenteel over de herindeling van meerdere uitgestelde Grands Prix en het is nog maar de vraag of alle uitgestelde GP-weekenden wel een plek op de nieuwe kalender krijgen. "De ontwikkelingen [rond de uitbraak van het coronavirus, red.] volgen elkaar in rap tempo op. Er moeten gekeken worden naar meerdere races en of die wel een nieuwe plek op de kalender kunnen krijgen en we hebben geen glazen bol", aldus de directeur van Circuit Zandvoort.

"We kunnen op dit moment niets plannen, omdat [nogmaals] niemand, ook zij [FIA en FOM] niet, een glazen bol heeft", vervolgt Van Overdijk, die meteen de vraag beantwoordt of de race eventueel in augustus gehouden kan worden. "Op het moment dat je nu klaar staat om een race in mei te organiseren, dan zou dat ook in augustus moeten kunnen."

Voorlopig kan niemand met zekerheid zeggen of de Grand Prix van Nederland in 2020 doorgaat. Maar een ding staat als een paal boven water: De F1-tickets voor de Dutch GP blijven hoe dan ook geldig, aldus Robert van Overdijk.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Circuit ZandvoortCoronavirusF1 GP NederlandF1 GP Nederland 2020FIAFOMRobert van OverdijkZiggo Sport
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.