Robert van Overdijk: "Wij kunnen de Dutch GP in augustus organiseren"

Robert van Overdijk: "Wij kunnen de Dutch GP in augustus organiseren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Deze week werd officieel bevestigd dat de Dutch GP, oftewel de Grand Prix van Nederland, niet op 3 mei kan doorgaan. Wanneer en of de eerste Formule 1-races in 35 jaar op Circuit Zandvoort gehouden wordt is nog niet bekend. Ook in de komende weken wordt hierover geen nieuws verwacht.

In het programma Formule 1 Café van Ziggo Sport sprak Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort en Dutch GP, over het uitstel van de Nederlandse Formule 1-race en de eventuele herindeling van de Dutch GP op de F1-kalender. "Als je het aan mij vraagt, weet ik de komende weken niet wanneer de race [op Circuit Zandvoort] wel gehouden wordt", aldus Robert van Overdijk in Ziggo Sport's Formule 1 Café.

De FIA en de Formule 1 buigen zich momenteel over de herindeling van meerdere uitgestelde Grands Prix en het is nog maar de vraag of alle uitgestelde GP-weekenden wel een plek op de nieuwe kalender krijgen. "De ontwikkelingen [rond de uitbraak van het coronavirus, red.] volgen elkaar in rap tempo op. Er moeten gekeken worden naar meerdere races en of die wel een nieuwe plek op de kalender kunnen krijgen en we hebben geen glazen bol", aldus de directeur van Circuit Zandvoort.

"We kunnen op dit moment niets plannen, omdat [nogmaals] niemand, ook zij [FIA en FOM] niet, een glazen bol heeft", vervolgt Van Overdijk, die meteen de vraag beantwoordt of de race eventueel in augustus gehouden kan worden. "Op het moment dat je nu klaar staat om een race in mei te organiseren, dan zou dat ook in augustus moeten kunnen."

Voorlopig kan niemand met zekerheid zeggen of de Grand Prix van Nederland in 2020 doorgaat. Maar een ding staat als een paal boven water: De F1-tickets voor de Dutch GP blijven hoe dan ook geldig, aldus Robert van Overdijk.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.