Robert Kubica weet nog niet wat hij in 2020 doet

Robert Kubica weet nog niet wat hij in 2020 doet
© Williams F1

Robert Kubica weet nog niet wat hij voor rol gaat spelen in de Formule 1 na 2019. Naar verluidt is zijn sponsor PK Orlen in gesprek om zijn steun aan Williams F1 op te schorten en naar Haas F1 te verhuizen.

Als de Poolse oliemaatschappij PK Orlen steun aanzegt bij het Amerikaanse Haas-team, is het nog niet gezegd dat Robert Kubica mee zal gaan. Zo laat de Poolse coureur weten. "Misschien, maar niet per se", antwoordt hij op de vraag of hij mee gaat naar Haas.

"Veel hangt af van de mogelijkheden [binnen het Haas-team] en wat ik volgend jaar in de basis ga doen. Zodra ik weet wat ik ga doen, dan kan ik kijken of ik het [eventuele bijrol als testcoureur bij Haas] kan combineren of niet."

Kubica wordt het hele jaar - naar eigen zeggen - tegengewerkt door het Williams-team. En dan bedoelt hij niet door zijn eigen monteurs, waar hij niets anders dan lof voor heeft. "Ik reed vrijdag [In Japan] met een nieuwe voorvleugel en dat hielp me enorm", onthult Kubica, die de vrijdagsessies voor George Russell afsloot.

"Maar op zaterdag werd de oude voorvleugel er weer opgezet, dit tegen de afspraken in." Bij zijn eerste poging op zaterdag om een snelle ronde te rijden, schoot de Pool de baan af. "Dat was mijn eigen fout, maar het probleem is complexer", aldus Kubica, die doelt op de werkwijze van de mensen hogerop in het team van Williams.

Intussen is het voor Kubica 'klip en klaar'. De Pool benadrukt dat het zijn keuze is om na 2019 het team uit Grove te verlaten. "Het moment dat je gedachten krijgt om er mee te stoppen, dan is het waarschijnlijk het juiste moment om serieuze afwegingen te gaan maken."

Of we Robert Kubica volgend jaar terug gaan zien als testrijder bij Haas F1, hangt dus af of hij die taak kan combineren, met wat hij in de basis gaat doen.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.