Robert Kubica keert het WEC voorlopig nog de rug toe

Robert Kubica keert het WEC voorlopig nog de rug toe
Foto: Robert Kubica (Williams) - Bron: Williams F1 / ©LAT

Robert Kubica heeft aangekondigd dat hij in 2018 niet zal deelnemen aan het World Endurance Championship. Gewoon om de doodeenvoudige reden dat hij zegt er geen tijd voor te hebben. De reservecoureur wil zich volledig richten op zijn taken bij zijn Britse werkgever, het Formule 1-team van Williams Martini Racing.

De 33-jarige Pool neemt zijn beslissing nadat hij deze maand heeft deelgenomen aan de test van het Manor Racing-team op het circuit Motorland Aragon in Spanje.

"De tests verliepen redelijk goed, maar het grootste probleem is dat ik te weinig tijd heb", aldus Robert Kubica tijdens een persconferentie in het Poolse Warschau. "Daarom heb ik besloten om toch niet deel te nemen aan het WEC [World Endurance Championship]. Ik ga me volledig concentreren op mijn taken bij Williams."

Kubica stond lange tijd in de schijnwerpers als de opvolger van Felipe Massa, maar werd in de kansberekeningen gedurende de winterstop voorbij gestevend door de jonge Russische coureur Sergey Sirotkin. Kubica kreeg vervolgens de functie van ontwikkelingscoureur bij het Williams-team aangeboden en die functie heeft de Pool met beide handen aangepakt.

Vrijwel direct na de Grand Prix van Australië stapte Kubica op het vliegtuig richting Groot-Brittannië om zich in de Williams-fabriek in Grove te melden om de Grand Prix van Australië te analyseren.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.