VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Robert Kubica heeft "meerdere opties voor 2020"

Robert Kubica heeft "meerdere opties voor 2020"
© Hendrik Seip

Robert Kubica heeft, vooraf aan het GP-seizoen 2019, een éénjarig contract mogen ondertekenen bij Williams F1. De Pool, die ook bekend staat als 'The Comeback Kid', heeft voor 2020 "meerdere opties", zo zegt hijzelf.

Mocht het Formule 1-team van Williams het contract met Robert Kubica niet verlengen, dan heeft Kubica - zo zegt hij zelf - meerdere opties, om zijn carrière voort te zetten. Zowel "in als buiten de Formule 1" heeft de Pool mogelijkheden.

Kubica is ook in verband gebracht met een debuut met Audi Sport in de DTM, maar voorlopig heeft de Formule 1 de voorkeur bij de Pool. "Zonder enige twijfel ligt mijn prioriteit bij de Formule 1, het is de raceklasse waar ik graag in uitkomt", aldus Kubica.

"Maar als ik daar geen plek kan krijgen, heb ik ook geweldige mogelijkheden in de andere raceklassen", vervolgt Kubica. "Als het moment er is, moeten we knopen doorhakken en kijken wat er mogelijk is en wat niet", aldus de Pool tegenover de website van de Formule 1.

"Ik heb een duidelijk beeld van wat er mogelijk is, wat niet en wat ik graag zou willen doen. Vroeg of laat moeten we een beslissing nemen. Ik heb nog altijd niet het gevoell - bij Williams - dat ik alles heb laten zien wat ik in me heb. Maar de beslissing is aan hen [Williams F1] of ze met me verder willen of niet", aldus Kubica.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.