Robert Kubica heeft "meerdere opties voor 2020"

Robert Kubica heeft, vooraf aan het GP-seizoen 2019, een éénjarig contract mogen ondertekenen bij Williams F1. De Pool, die ook bekend staat als 'The Comeback Kid', heeft voor 2020 "meerdere opties", zo zegt hijzelf.

Robert Kubica heeft "meerdere opties voor 2020"
© Hendrik Seip

Mocht het Formule 1-team van Williams het contract met Robert Kubica niet verlengen, dan heeft Kubica - zo zegt hij zelf - meerdere opties, om zijn carrière voort te zetten. Zowel "in als buiten de Formule 1" heeft de Pool mogelijkheden.

Kubica is ook in verband gebracht met een debuut met Audi Sport in de DTM, maar voorlopig heeft de Formule 1 de voorkeur bij de Pool. "Zonder enige twijfel ligt mijn prioriteit bij de Formule 1, het is de raceklasse waar ik graag in uitkomt", aldus Kubica.

"Maar als ik daar geen plek kan krijgen, heb ik ook geweldige mogelijkheden in de andere raceklassen", vervolgt Kubica. "Als het moment er is, moeten we knopen doorhakken en kijken wat er mogelijk is en wat niet", aldus de Pool tegenover de website van de Formule 1.

"Ik heb een duidelijk beeld van wat er mogelijk is, wat niet en wat ik graag zou willen doen. Vroeg of laat moeten we een beslissing nemen. Ik heb nog altijd niet het gevoell - bij Williams - dat ik alles heb laten zien wat ik in me heb. Maar de beslissing is aan hen [Williams F1] of ze met me verder willen of niet", aldus Kubica.



Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister