Robert Doornbos over Kvyat: 'Hij rijdt volgend jaar voor Toro Rosso'

De aankondiging over terugkeer van Daniil Kvyat als Formule 1-coureur van Toro Rosso lijkt slechts nog een formaliteit. Naar verluidt wordt een en ander in het raceweekend voor de Grand Prix van Rusland officieel naar buiten gebracht.

Robert Doornbos over Kvyat: 'Hij rijdt volgend jaar voor Toro Rosso'
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Het contract tussen Kvyat en Scuderia Toro Rosso is naar verluidt in het Italiaanse raceweekend al getekend, zo liet voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos weten tegenover Ziggo Sport. "Hij [Daniil Kvyat] rijdt volgend jaar voor Toro Rosso", aldus Doornbus.

Red Bull-sportadviseur Helmut Marko heeft in het weekend voor de Italiaanse Grand Prix bij Scuderia Ferrari toestemming gevraagd. Kvyat was sinds 2018 ontwikkelingscoureur bij de formatie uit Maranello.

Ook Formule 2-coureur Nick de Vries claimt te weten dat Daniil Kvyat de eerste naam is die Toro Rosso bekend gaat maken. "De contracten werden op de zaterdag in Monza ondertekend", aldus De Vries. "Hoe ik dat weet? Omdat ik er het hele weekend was."

Officieel moeten we dus nog even wachten. Het is in ieder geval wel een feit dat Toro Rosso aankomend weekend de eerste naam voor de rijders line-up bekend gaat maken. Zo werd vorige week door Helmut Marko bevestigd tegenover Sky Italia.

Daniil Kvyat lijkt voorlopig op pole-position te staan voor het F1-stoeltje in de Toro Rosso. En Rusland is natuurlijk de mooiste locatie om de Russische coureur aan te kondigen als 'nieuwe' coureur voor het Formule 1-team uit Faenza.

Andere coureurs die in verband worden gebracht voor een zitje in 2019 zijn Brendon Hartley, Robert Kubica, Daniel Ticktum en Pascal Wehrlein.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.