Rich Energy' William Storey weet het zeker: "Haas heeft nu spijt"

In het begin van januari deed William Storey, CEO van Rich Energy, weer van zich horen. In een tweet beloofde hij een terugkeer van Rich Energy als sponsor in de Formule 1. Hij liet daarbij buiten beschouwing om welke vorm van sponsoring het ging. Storey zegt dat terugkeer naar F1 een persoonlijke ‘rechtvaardiging’ is, en laat weten dat de liquidatie van het bedrijf volgens hem ‘irrelevant’ is.

Rich Energy' William Storey weet het zeker: "Haas heeft nu spijt"
© Jens Mommens | Romain Grosjean in actie tijdens de eerste testdag van de wintertest 2019.

Rich Energy - een leverancier van energiedrankjes - werd begin 2019 aangekondigd als de titelsponsor van het Formule 1-team van Haas. Maar na de GP van Oostenrijk, waar Haas onderpresteerde, joeg Storey een tweet de wereld in waarin hij verklaarde hij dat hij niets meer met Haas te maken wilde hebben. In feiten was het andersom en was Gene Haas al begonnen met een juridische procedure om van Rich Energy af te komen.

Halverwege 2019 werd, na een langdurige juridische strijd tussen Storey en verschillende schuldeisers (waaronder Red Bull) en een poging tot 'interne staatsgreep' - andere aandeelhouders probeerden Storey de controle over het bedrijf te ontnemen - het contract tussen Haas en Rich Energy beëindigd.

Het bedrijf van Storey kreeg een nieuwe naam in ‘Lightning Volt’, waarbij aandeelhouder Neville Weston tegelijkertijd zijn eigen ‘Rich Energy’ oprichtte. Westons Rich Energy is sindsdien inactief. Handelend als Rich Energy ondanks de officiële naam Lightning Volt van het bedrijf, ging Storey's bedrijf in 2020 opnieuw in de motorsport met OMG Racing in de British Superbike.

Tegenover FormulaSpy benadrukte Williams Storey dat de terugkeer van het bedrijf als sponsor in de Formule 1 oprecht is: "We zijn verheugd om terug te keren. We waren in 2019 waardevol genoeg voor zakelijke investeerders om te proberen het merk te stelen en onze belangrijkste concurrenten om herhaaldelijk juridische stappen te ondernemen", aldus Storey.

Een van de hashtags waar Rich Energy probeerde voet aan de grond te krijgen was #BetterThanRedBull. Maar dat kon Rich Energy helemaal niet waarmaken. Maar nog altijd gelooft Storey in het verslaan van de concurrentie, waarbij hij waarschijnlijk verwijst naar Red Bull. "Ik zei dat we vanaf dag 1 de concurrentie zouden verslaan en dat onze terugkeer naar de F1 de volgende stap is om mijn gelijk te krijgen. Veel fans steunen ons echt en we streven ernaar om kleur te geven aan een saaie zakelijke paddock."

Storey's Rich Energy ging kort voor de aankondiging begin 2020 op Twitter in liquidatie, waarbij curator Chris Farrington van de Londense Resolve Group aan FormulaSpy bevestigde dat ze het liquidatieproces op 4 januari begonnen op basis van een Brits gerechtelijk bevel van half november 2020. Ondanks dat dit liquidatieproces op gang komt, houdt Storey vol dat dit geen effect heeft op zijn bedrijf.

"Rich Energy is een internationale groep die in meerdere landen handelt", zei Storey. "Aandeelhouders probeerden, maar slaagden er niet in het merk te stelen. Helaas geloofde Haas de onzin van deze groep en daar hebben ze nu spijt. Ondanks die aanval heb ik de mondiale wederopstanding van het merk geleid en onze terugkeer naar de F1 is slechts de volgende stap in onze groei."

William Storey lijkt naar eigen zegen nog altijd het vizier op de Formule 1 te hebben. Of het om een serieuze poging gaat of om een zeepbel is nog even afwachten.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Rich EnergyRich Energy Stor(e)yWilliam Storey
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.