VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Rich Energy op Twitter: "We verbreken de samenwerking met Haas F1"

Rich Energy op Twitter: "We verbreken de samenwerking met Haas F1"
© Haas F1

Woensdagavond verscheen er op het Twitter-account van de Haas F1 titelsponsor Rich Energy een bijzonder bericht. Zonder ergens omheen te draaien en vrij opmerkelijk laat Rich Energy weten per direct de sponsorovereenkomst met Haas F1 te beëindigen. Tegenvallende prestaties van het Haas F1 Team en de politiek die in de sport heerst zouden hieraan ten grondslag liggen. Behalve de tweet heeft nog geen van beide partijen officieel gereageerd op het Twitter-bericht.

Volgens het Twitter-kanaal van Rich Energy heeft het Britse bedrijf onmiddellijk iedere vorm van samenwerking beëindigt. De druppel die de emmer zou hebben doen overlopen was de slechte prestatie van het Haas team in Oostenrijk, waarbij Williams-rijder George Russell nog voor Kevin Magnussen wist te finishen.

Aan het begin van dit GP-seizoen werd Rich Energy gepresenteerd als de titelsponsor van het Formule 1 team van Haas F1. Vele sceptici waren bezorgd of de Britse fabrikant van energiedrankjes wel over de brug zou komen met de beloofde miljoenen. Naar verluidt zou Rich Energy tien miljoen dollar per jaar betalen om als titelsponsor door het leven te gaan. Maar dat was volgens teambaas Guenther Steiner geen enkel probleem. "Alles is in orde, we hebben al geld ontvangen en zij zullen onze hoofdsponsor zijn", aldus Steiner.

Rich Energy blies meteen al hoog van de toren en liet weten dat ze met Haas F1 de concurrentie te lijf zouden gaan, Red Bull Racing zou verslagen worden. Red Bull Racing werd door Rich Energy ook regelmatig via sociale media op de korrel genomen.

De slechte prestaties van het Haas F1 Team zouden volgens het bericht op Twitter de reden zijn voor het beëindigen van de sponsordeal. Haas heeft sinds twee of drie GP-weekends veel problemen met de Pirelli-banden en lijdt daar behoorlijk onder. Zo werd ook deze week weer duidelijk, toen bleek dat Haas het lek nog steeds niet boven heeft.

Maar dat Kevin Magnussen op Red Bull Ring tussen de twee Williams-rijders werd afgevlagd was voor Rich Energy te veel van het goed. Magnussen kreeg van de wedstrijdleiding een drivethrough-penalty omdat hij tijdens de start niet goed stond ingelogd bij de wedstrijdleiding. En dat kostte de Deen de kop.

Het nieuws komt ongeveer een maand nadat Haas F1 werd gevraagd om de logo's van Rich Energy van de auto's te halen. Het logo van Rich Energy lijkt sprekend op dat van Whyte Bikes, een Britse terreinfiets-fabrikant. Ondanks de uitspraak van het Britse hooggerechtshof houdt Rich Energy voet bij stuk en gebruikt het nog altijd het zelfde logo.

MotorsportZ heeft woensdagavond contact opgenomen met het Haas F1 Team, maar voorlopig zwijgt de Amerikaanse formatie in alle toonaarden. Zodra er iets officieel bekend wordt gemaakt laten we dat uiteraard weten.

UPDATE: F1 RaceReporter: "Gene Haas was zelf bezig om de stekker eruit te trekken"

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.