Rich Energy op Twitter: "We verbreken de samenwerking met Haas F1"

Woensdagavond verscheen er op het Twitter-account van de Haas F1 titelsponsor Rich Energy een bijzonder bericht. Zonder ergens omheen te draaien en vrij opmerkelijk laat Rich Energy weten per direct de sponsorovereenkomst met Haas F1 te beëindigen. Tegenvallende prestaties van het Haas F1 Team en de politiek die in de sport heerst zouden hieraan ten grondslag liggen. Behalve de tweet heeft nog geen van beide partijen officieel gereageerd op het Twitter-bericht.

Rich Energy op Twitter: "We verbreken de samenwerking met Haas F1"
© Haas F1

Volgens het Twitter-kanaal van Rich Energy heeft het Britse bedrijf onmiddellijk iedere vorm van samenwerking beëindigt. De druppel die de emmer zou hebben doen overlopen was de slechte prestatie van het Haas team in Oostenrijk, waarbij Williams-rijder George Russell nog voor Kevin Magnussen wist te finishen.

Aan het begin van dit GP-seizoen werd Rich Energy gepresenteerd als de titelsponsor van het Formule 1 team van Haas F1. Vele sceptici waren bezorgd of de Britse fabrikant van energiedrankjes wel over de brug zou komen met de beloofde miljoenen. Naar verluidt zou Rich Energy tien miljoen dollar per jaar betalen om als titelsponsor door het leven te gaan. Maar dat was volgens teambaas Guenther Steiner geen enkel probleem. "Alles is in orde, we hebben al geld ontvangen en zij zullen onze hoofdsponsor zijn", aldus Steiner.

Rich Energy blies meteen al hoog van de toren en liet weten dat ze met Haas F1 de concurrentie te lijf zouden gaan, Red Bull Racing zou verslagen worden. Red Bull Racing werd door Rich Energy ook regelmatig via sociale media op de korrel genomen.

De slechte prestaties van het Haas F1 Team zouden volgens het bericht op Twitter de reden zijn voor het beëindigen van de sponsordeal. Haas heeft sinds twee of drie GP-weekends veel problemen met de Pirelli-banden en lijdt daar behoorlijk onder. Zo werd ook deze week weer duidelijk, toen bleek dat Haas het lek nog steeds niet boven heeft.

Maar dat Kevin Magnussen op Red Bull Ring tussen de twee Williams-rijders werd afgevlagd was voor Rich Energy te veel van het goed. Magnussen kreeg van de wedstrijdleiding een drivethrough-penalty omdat hij tijdens de start niet goed stond ingelogd bij de wedstrijdleiding. En dat kostte de Deen de kop.

Het nieuws komt ongeveer een maand nadat Haas F1 werd gevraagd om de logo's van Rich Energy van de auto's te halen. Het logo van Rich Energy lijkt sprekend op dat van Whyte Bikes, een Britse terreinfiets-fabrikant. Ondanks de uitspraak van het Britse hooggerechtshof houdt Rich Energy voet bij stuk en gebruikt het nog altijd het zelfde logo.

MotorsportZ heeft woensdagavond contact opgenomen met het Haas F1 Team, maar voorlopig zwijgt de Amerikaanse formatie in alle toonaarden. Zodra er iets officieel bekend wordt gemaakt laten we dat uiteraard weten.

UPDATE: F1 RaceReporter: "Gene Haas was zelf bezig om de stekker eruit te trekken"Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET