Ricciardo voorspelt spektakel op het Albert Park F1-circuit

Kortgeleden werden de werkzaamheden aan het Albert Park F1-circuit wereldkundig gemaakt. Het circuit in Melbourne krijgt nieuw asfalt en meteen zijn er enkele bochten aangepakt en wijder gemaakt. Een ronde op Albert Park wordt door de aanpassingen ongeveer vijf seconden sneller.

Ricciardo voorspelt spektakel op het Albert Park F1-circuit
© Mc:Laren F1 | Daniel Ricciardo filmdag Silverstone 2021

Na 25 jaar is het asfalt van Albert Park Circuit aangepakt. En meteen heeft men van de nood een deugd gemaakt door ook enkele bochten van het circuit aan te passen. Een en ander werd in overleg gedaan met onder andere de Australische McLaren-coureur Daniel Ricciardo. Het meest ingrijpend is het opheffen van de chicane tussen bocht 9 en 10. Verder zijn in totaal nog eens vijf bochten tussen de 2,5 en 7,5 meter verbreed. Alles bij elkaar goed voor vijf seconden tijdwinst per ronde.

Daniel Ricciardo verwacht dat de ingrepen op zijn thuiscircuit voor spektakel zullen zorgen in 2021, maar vooral voor 2022 voorspelt de Australiër spektakel. Hij kan volgens Auto Motor und Sport niet wachten om voor de eerste keer de baan op te gaan in Melbourne.

"Voordat de maatregelen werden genomen, werd een aantal van ons coureurs naar onze mening gevraagd. We wilden vooral het racen op zondag verbeteren. De focus lag op meer ruimte bij de ingang van de bocht creëren en het mogelijk maken van langere rechte stukken voor meer slipstream duels. Ik denk dat de aanpassingen zullen helpen om beter te kunnen inhalen", aldus de honeybadger.

Ook al wordt er in Melbourne in al in november van dit jaar gereden met de huidige auto's, de Australiër voorspelt dat de auto's van 2022 pas echt een ander gevoel zullen geven. "De maatregelen zouden al effectief moeten zijn bij de huidige auto's. Maar als je met de 2022-auto's daadwerkelijk zo dicht achter kunt rijden als ons was beloofd, dan moet een circuit als het aangepaste Albert Park Circuit een heel groot spektakel mogelijk maken."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Albert ParkDaniel RicciardoF1 GP Australië 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Formule 1 2022
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.