Ricciardo verwacht "een soort chaos" bij de herstart van het seizoen

Ricciardo verwacht "een soort chaos" bij de herstart van het seizoen
© Renault F1

Als het F1-seizoen begin juli kan beginnen zijn de meeste coureurs 'roestig'. Dat is althans de mening van Daniel Ricciardo, die een rommelige start van het seizoen voor zich ziet.

Omdat er sinds eind februari geen fysieke Formule 1-actie is geweest, verwacht Renault-coureur Daniel Ricciardo dat de meeste coureurs 'roestig' zullen zijn. Volgens de Australiër zal er sprake zij van "een soort chaos, hopelijk op een gecontroleerde manier", zo liet Ricciardo weten tegenover de BBC.

De 30-jarige Australië is van mening dat iedereen 'roestig' zal zijn en dat er veel spanning, adrenaline zal en dat sommige coureurs overijverig zullen zijn. "Dus we gaan dappere inhaalacties zien, die soms verkeerd berekend zijn", aldus De Renault-coureur, die aan het eind van 2020 voorlopig nog zonder contract zit.

Als het seizoen op zondag 5 juli op de Red Bull Ring begint hebben de coureurs ruim vier maanden fysiek geen Formule 1-auto bestuurt. Dat zal voor iedereen een uitdaging zijn, vooral op de eerste dag dat de vrije trainingen beginnen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.