VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Ricciardo rijdt naar P5 en biedt zijn excuses aan bij Max Verstappen

Ricciardo rijdt naar P5 en biedt zijn excuses aan bij Max Verstappen
© Renault F1 | Daniel Ricciardo tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna 2020

Daniel Ricciardo reed voor wat hij waard was tijdens de kwalificatie op Imola. De Australiër bereikte de derde startrij en begint morgen vanaf de vijfde startpositie aan de Grand Prix van Emilia-Romagna. Maar het scheelde heel weinig of hij was als vierde uit de bus gekomen.

Daniel Ricciardo reed naar eigen zeggen in het derde bedrijf van de kwalificatie zijn beste ronde van 2020. Hij was dan ook dik tevreden met zijn rondetijd, ook al scheelde het een haar (0.018 sec.) met de tijd van Pierre Gasly, die zondag vanaf P4 naast Max Verstappen aan de race begint.

"In de finale reed ik echt een geweldige ronde. Misschien stond de auto me toe om vanaf het allereerste begin van het seizoen naar de laatste sessie te gaan, maar als we het hebben over de kwalificatie van vandaag, denk ik niet dat ik er ooit in ben geslaagd om een ​​ronde beter te rijden dan in Imola. Ik denk dat dit mijn beste kwalificatieronde van dit jaar is", steekt de Honeybadger van wal tegenover Sky Sports.

"Ik ben in de zevende hemel, het was leuk en het is een geweldige baan! Ik zou ook zeggen als mijn kwalificatie minder goed was verlopen. In de finale reed ik op de limiet, en het gaf me zoveel plezier, wat ik in de kwalificaties al heel lang niet heb meegemaakt."

Ricciardo biedt excuses aan

Ricciardo maakte ook zijn excuses voor het incidentje in de pitstraat toen iedereen aan zijn eerste run in Q3 begon. Terwijl Max Verstappen al de pitlane was ingestuurd werd Daniel Ricciardo vlak voor de RB16 naar buiten gestuurd. Verstappen moest in de remmen. Ricciardo kon daar zelf niets aan doen. "Ik wil ook mijn excuses aanbieden aan Max Verstappen omdat ik vlak voor zijn auto uit de pitbox de pitlane in werd gestuurd, en daar kon ik zelf niets aan doen ..."
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.