Ricciardo ontvangt tweemaal vijf seconden tijdstraf en verliest punten

Daniel Ricciardo is door de wedstrijdleiding 'beloond' met tweemaal een tijdstraf van vijf seconden. Hierdoor zakt de Australische Renault-coureur terug tot de elfde positie in de einduitslag van de race op Paul Ricard.

Ricciardo ontvangt tweemaal vijf seconden tijdstraf en verliest punten
© Renault F1

In de slotfase van de Grand Prix van Frankrijk werd Lando Norris door onder andere Daniel Ricciardo ingehaald en vervolgens volgden Kimi Räikkönen en Nico Hülkenberg zijn voorbeeld.

Maar waar Ricciardo volgens de wedstrijdleiding in Frankrijk de fout inging was dat hij tijdens zijn inhaalactie met vier wielen buiten de baan ging en Lando Norris van de baan dwong. De actie zoals deze werd uitgevoerd is niet toegestaan en daarvoor krijgt hij vijf seconden tijdstraf.

De tweede tijdstraf ontvangt de meestal goedlachse Australiër voor zijn actie op Kimi Räikkönen, kort na de inhaalactie op Norris. Terwijl Ricciardo op zijn beurt weer werd ingehaald door Räikkönen, probeerde hij even verderop op het rechtte stuk de Fin weer in te halen, maar hiervoor ging hij met vier wielen buiten de baan. En daarvoor krijgt hij opnieuw vijf seconden tijdstraf.

De officiële lezing: De eerste straf die Ricciardo moest incasseren is voor 'leaving the track and gaining advantage' en de tweede kreeg hij voor 'forcing another driver off the track'.

Het gevolg is dat Daniel Ricciardo niet als zevende maar als elfde de race in Le Castellet afsluit. Hierbij verliest hij uiteraard de bijbehorende WK-punten. De rest van de coureurs die achter hem over de finish kwamen schuiven allemaal een stukje op.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.