Ricciardo ontvangt tweemaal vijf seconden tijdstraf en verliest punten

Daniel Ricciardo is door de wedstrijdleiding 'beloond' met tweemaal een tijdstraf van vijf seconden. Hierdoor zakt de Australische Renault-coureur terug tot de elfde positie in de einduitslag van de race op Paul Ricard.

Ricciardo ontvangt tweemaal vijf seconden tijdstraf en verliest punten
© Renault F1

In de slotfase van de Grand Prix van Frankrijk werd Lando Norris door onder andere Daniel Ricciardo ingehaald en vervolgens volgden Kimi Räikkönen en Nico Hülkenberg zijn voorbeeld.

Maar waar Ricciardo volgens de wedstrijdleiding in Frankrijk de fout inging was dat hij tijdens zijn inhaalactie met vier wielen buiten de baan ging en Lando Norris van de baan dwong. De actie zoals deze werd uitgevoerd is niet toegestaan en daarvoor krijgt hij vijf seconden tijdstraf.

De tweede tijdstraf ontvangt de meestal goedlachse Australiër voor zijn actie op Kimi Räikkönen, kort na de inhaalactie op Norris. Terwijl Ricciardo op zijn beurt weer werd ingehaald door Räikkönen, probeerde hij even verderop op het rechtte stuk de Fin weer in te halen, maar hiervoor ging hij met vier wielen buiten de baan. En daarvoor krijgt hij opnieuw vijf seconden tijdstraf.

De officiële lezing: De eerste straf die Ricciardo moest incasseren is voor 'leaving the track and gaining advantage' en de tweede kreeg hij voor 'forcing another driver off the track'.

Het gevolg is dat Daniel Ricciardo niet als zevende maar als elfde de race in Le Castellet afsluit. Hierbij verliest hij uiteraard de bijbehorende WK-punten. De rest van de coureurs die achter hem over de finish kwamen schuiven allemaal een stukje op.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET