VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Ricciardo ontvangt tweemaal vijf seconden tijdstraf en verliest punten

Ricciardo ontvangt tweemaal vijf seconden tijdstraf en verliest punten
© Renault F1

Daniel Ricciardo is door de wedstrijdleiding 'beloond' met tweemaal een tijdstraf van vijf seconden. Hierdoor zakt de Australische Renault-coureur terug tot de elfde positie in de einduitslag van de race op Paul Ricard.

In de slotfase van de Grand Prix van Frankrijk werd Lando Norris door onder andere Daniel Ricciardo ingehaald en vervolgens volgden Kimi Räikkönen en Nico Hülkenberg zijn voorbeeld.

Maar waar Ricciardo volgens de wedstrijdleiding in Frankrijk de fout inging was dat hij tijdens zijn inhaalactie met vier wielen buiten de baan ging en Lando Norris van de baan dwong. De actie zoals deze werd uitgevoerd is niet toegestaan en daarvoor krijgt hij vijf seconden tijdstraf.

De tweede tijdstraf ontvangt de meestal goedlachse Australiër voor zijn actie op Kimi Räikkönen, kort na de inhaalactie op Norris. Terwijl Ricciardo op zijn beurt weer werd ingehaald door Räikkönen, probeerde hij even verderop op het rechtte stuk de Fin weer in te halen, maar hiervoor ging hij met vier wielen buiten de baan. En daarvoor krijgt hij opnieuw vijf seconden tijdstraf.

De officiële lezing: De eerste straf die Ricciardo moest incasseren is voor 'leaving the track and gaining advantage' en de tweede kreeg hij voor 'forcing another driver off the track'.

Het gevolg is dat Daniel Ricciardo niet als zevende maar als elfde de race in Le Castellet afsluit. Hierbij verliest hij uiteraard de bijbehorende WK-punten. De rest van de coureurs die achter hem over de finish kwamen schuiven allemaal een stukje op.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.