Ricciardo: "Het was echt een nachtmerrie toen Max in Spanje won"

Daniel Ricciardo reed bij Red Bull Racing en werd in de week voor de Spaanse Grand Prix in 2016 geconfronteerd met een nieuwe teamgenoot: Max Verstappen. De Nederlander won zijn eerste Formule 1-race, debuterend voor Red Bull Racing. En toen moest Ricciardo toch wel even slikken.

Ricciardo: "Het was echt een nachtmerrie toen Max in Spanje won"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Voordat Max [Verstappen] naar Red Bull kwam was ik altijd het jonge wilde veulen. Toen hij kwam was het meteen andersom", verklaart Ricciardo tegenover F1-Insider. "Ik was de ervaren hengst en hij het wilde veulen. Hij reed zijn eerste race voor Red Bull in Barcelona en won die meteen. Dit is een echte nachtmerrie voor een teamgenoot. Maar ik bleef kalm en wilde meteen een manier vinden om hem voor te blijven."

Max Verstappen was, en is nog steeds niet voor de poes. De Nederlander weet precies wat hij wil en dat is overal en altijd de snelste zijn, en dat was in 2016 en 2017 niet anders. Ricciardo vervolgt: "Een ding werd meteen duidelijk: Max is buitengewoon getalenteerd en bijzonder. Hij wist precies wat hij wilde. Iemand die de volle honderd procent van je eist."

"Ik moest voor mezelf een balans vinden. Omdat hij niet alleen heel snel was, maar ook veel supporters achter zich had. Maar ik hield ook van dit soort uitdagingen. Maar ik denk dat we er uiteindelijk allebei iets uit hebben gehaald en dat het team ook profiteerde van onze gezamenlijke drive."

Ricciardo kon ook leren van Verstappen

"Max is van nature zo ongelooflijk snel. Hij reed naar buiten en wilde altijd op de limiet rijden en de snelste zijn. En dat was hij ook, in alles wat hij deed", aldus Ricciardo. "Daar moest ik in het begin mee om leren gaan. Ik moest daardoor ook mijn limiet sneller vinden."

"Maar door hem leerde ik ook technischer te denken. Net zoals Sebastian [Vettel], om meer na te denken over de condities van de baan, bijvoorbeeld wanneer de baan snel is en dan weg te rijden. Ik heb daardoor ook geleerd om meer op mezelf te focussen en mijn eigen ding te doen. Om hem zo met mijn eigen wapens te verslaan."

Intussen rijdt Daniel Ricciardo zijn tweede seizoen voor Renault. Voor 2021 heeft de Australiër een stoeltje weten te bemachtigen bij McLaren, waar ze met de Mercedes-motor een nieuwe weg in slaan.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Daniel RicciardoF1 nieuws 2020Formule 1 2020Max VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.