VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Ricciardo: "Het was echt een nachtmerrie toen Max in Spanje won"

Ricciardo: "Het was echt een nachtmerrie toen Max in Spanje won"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Daniel Ricciardo reed bij Red Bull Racing en werd in de week voor de Spaanse Grand Prix in 2016 geconfronteerd met een nieuwe teamgenoot: Max Verstappen. De Nederlander won zijn eerste Formule 1-race, debuterend voor Red Bull Racing. En toen moest Ricciardo toch wel even slikken.

"Voordat Max [Verstappen] naar Red Bull kwam was ik altijd het jonge wilde veulen. Toen hij kwam was het meteen andersom", verklaart Ricciardo tegenover F1-Insider. "Ik was de ervaren hengst en hij het wilde veulen. Hij reed zijn eerste race voor Red Bull in Barcelona en won die meteen. Dit is een echte nachtmerrie voor een teamgenoot. Maar ik bleef kalm en wilde meteen een manier vinden om hem voor te blijven."

Max Verstappen was, en is nog steeds niet voor de poes. De Nederlander weet precies wat hij wil en dat is overal en altijd de snelste zijn, en dat was in 2016 en 2017 niet anders. Ricciardo vervolgt: "Een ding werd meteen duidelijk: Max is buitengewoon getalenteerd en bijzonder. Hij wist precies wat hij wilde. Iemand die de volle honderd procent van je eist."

"Ik moest voor mezelf een balans vinden. Omdat hij niet alleen heel snel was, maar ook veel supporters achter zich had. Maar ik hield ook van dit soort uitdagingen. Maar ik denk dat we er uiteindelijk allebei iets uit hebben gehaald en dat het team ook profiteerde van onze gezamenlijke drive."

Ricciardo kon ook leren van Verstappen

"Max is van nature zo ongelooflijk snel. Hij reed naar buiten en wilde altijd op de limiet rijden en de snelste zijn. En dat was hij ook, in alles wat hij deed", aldus Ricciardo. "Daar moest ik in het begin mee om leren gaan. Ik moest daardoor ook mijn limiet sneller vinden."

"Maar door hem leerde ik ook technischer te denken. Net zoals Sebastian [Vettel], om meer na te denken over de condities van de baan, bijvoorbeeld wanneer de baan snel is en dan weg te rijden. Ik heb daardoor ook geleerd om meer op mezelf te focussen en mijn eigen ding te doen. Om hem zo met mijn eigen wapens te verslaan."

Intussen rijdt Daniel Ricciardo zijn tweede seizoen voor Renault. Voor 2021 heeft de Australiër een stoeltje weten te bemachtigen bij McLaren, waar ze met de Mercedes-motor een nieuwe weg in slaan.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.