Ricciardo ondanks olielek naar knappe tweede plek

Terwijl de race van zijn teamgenoot in de eerste bocht tot een einde kwam wist Daniel Ricciardo voor de zevende keer in veertien races op het podium te eindigen. Echter de Australiër bleek met veel geluk en 'liefde' de eindstreep te hebben gehaald. Al redelijk vlug in de race bleek dat de RB13 van Ricciardo olie lekte uit de versnellingsbak.

Ricciardo ondanks olielek naar knappe tweede plek
Foto: Daniel Ricciardo (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo eindigde zondag voor de zevende keer op het podium en daarmee wist de weer 18 belangrijke punten te scoren. Het lijkt wel een regel te worden, wanneer Max Verstappen uitvalt staat Ricciardo op het podium, maar in Singapore heeft Daniel Ricciardo met veel geluk en geduld de tweede plek in de race te hebben gehaald.

Na de herstart na het startincident tussen de Ferrari-coureurs en Max Verstappen begon de RB13 van Daniel Ricciardo olie te lekken uit de versnellingsbak. Dit zorgde ervoor dat de oliedruk in zijn versnellingsbak afnam. Ricciardo kreeg in ronde 15, enkele ronden na zijn eerste pitstop, over de boardradio te horen dat hij rustig aan moest doen met zijn versnellingsbak en dat deed hij. Gedurende de rest van de race ging Ricciardo met de grootst mogelijke zorg om met zijn bak.

"Na de eerste herstart begon Daniel [Ricciardo] uit de versnellingsbak veel olie te verliezen", onthult Red Bull-teambaas Christian Horner. "Dit zorgde ervoor dat de oliedruk in de bak afnam en even dachten we dat hij de eindstreep niet ging halen. Maar Daniel is gedurende de resterende driekwart race rustiger gaan schakelen."

"Daniel wist al die tijd Valtteri Bottas van zich af te houden, helaas kon hij echter geen aanval meer inzetten op de Lewis Hamilton. We hebben weer een podiumplaats te pakken en het blijkt een knappe te zijn, gezien het feit dat het - met de oliedruk problemen - ook anders had kunnen aflopen", aldus Christian Horner.

Renault-coureur Nico Hülkenberg moest met nog tien ronden te gaan zijn RS17 in de pitstraat parkeren en de race opgeven. De Duitser had ook een probleem door een olielek, maar of het hier ook om een lek ging vanuit de versnellingsbak is niet bekend.

Daniel Ricciardo staat nu met 162 punten nog steeds vierde in het kampioenschap. Valtteri Bottas staat voor de Australiër met 212 punten, terwijl Kimi Räikkönen, met 138 punten achter hem op de vijfde plek staat met 138 WK-punten.

De volgende Grand Prix is die van Maleisië. Op 1 oktober zal daar om 09:00 uur Nederlandse tijd de de vijftiende race op de Formule 1-kalender 2017 van start gaan op Sepang International Circuit.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.