'Ricciardo moet vanaf 2021 met minder genoegen nemen'

'Ricciardo moet vanaf 2021 met minder genoegen nemen'
© Renault F1

Daniel Ricciardo vergezeld vanaf 2021 Lando Norris bij McLaren. De Australiër had geen vertrouwen meer in Renault en heeft eieren voor zijn geld gekozen. Echter moet Ricciardo volgens het Spaanse Marca wel genoegen nemen met een lager salaris.

Aan het eind van 2020 vertrekt Daniel Ricciardo van Renault, waar hij een salaris van 20 miljoen per jaar heeft geïncasseerd, naar Mclaren. Bij McLaren moet hij het met veel minder stellen. Volgens Marca krijgt de Honeybadger jaarlijkse 10 miljoen bijgeschreven op zijn bankrekening. Een flinke aderlating voor Ricciardo, maar er staan wel forse bonussen tegenover.

Zo weet Marca dat Ricciardo iedereen keer dat hij op het podium finisht 400.000 dollar bonus ontvangt, boven op zijn salaris. Ook al lijkt het niet waarschijnlijk dat McLaren in 2021 al een bedreiging vormt voor de gevestigde orde, McLaren Red Bull en Ferrari, toch is het een mooi vooruitzicht, zeker gezien de coronacrisis.

In theorie kan het inkomen van Ricciardo in twee jaar oplopen tot ruim 90 miljoen dollar. En dat is niet iets wat je weg kan wuiven, ook al is het een utopie voor de McLaren-coureurs om iedere race op het podium te finishen. Wel wist McLaren zich vorig jaar te verzekeren van de een van sterkste motoren van het veld. Vanaf 2021 gaat McLaren de Mercedes-motoren gebruiken.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.