VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Ricciardo: "Het voelde als m'n eerste podium!"

Ricciardo: "Het voelde als m'n eerste podium!"
© Renault F1

Afgelopen zondag, tijdens de GP van Eifel, stond Daniel Ricciardo sinds lange tijd, en de eerste keer in de kleuren van Renault, op het podium. Aan de collega's van Sky Sports gaf Ricciardo aan dat het behoorlijk stressvol was en dat het resultaat heerlijk voelt.

Het kwam niet als een cadeautje en hij moest er voor vechten, maar Daniel Ricciardo heeft weer eens podiumplek te pakken. Ricciardo over zijn derde plek bij Sky Sports: "Het zat er al een tijdje aan te komen en nu staan we er eindelijk!”. Hij ziet dit dan ook niet als een éénmalig iets. “Dit vat de afgelopen twee jaar samen en het goede nieuws is dat het seizoen nog niet over is", aldus de Renault-coureur.

Startend vanaf de zesde plek heeft Daniel Ricciardo zich omhoog gevochten tijdens de GP van Eifel op de Nürburgring. Hij kon na de herstart Max Verstappen nog het leven zuur maken, maar dat was voor korte duur. Al snel moest hij achteruit kijken naar Sergio Pérez die de druk aan het opvoeren was. Het leverde hem uiteindelijk de derde plek op. De eerste keer dat hij met het team van Renault een podiumplek heeft kunnen pakken.

De laatste keer dat Ricciardo op het podium stond was tijdens zijn Red Bull periode in 2018 toen hij de GP van Monaco won.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Remy Ramjiawan0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.