Ricciardo: "Het voelde als m'n eerste podium!"

Afgelopen zondag, tijdens de GP van Eifel, stond Daniel Ricciardo sinds lange tijd, en de eerste keer in de kleuren van Renault, op het podium. Aan de collega's van Sky Sports gaf Ricciardo aan dat het behoorlijk stressvol was en dat het resultaat heerlijk voelt.

Ricciardo: "Het voelde als m'n eerste podium!"
© Renault F1

Het kwam niet als een cadeautje en hij moest er voor vechten, maar Daniel Ricciardo heeft weer eens podiumplek te pakken. Ricciardo over zijn derde plek bij Sky Sports: "Het zat er al een tijdje aan te komen en nu staan we er eindelijk!”. Hij ziet dit dan ook niet als een éénmalig iets. “Dit vat de afgelopen twee jaar samen en het goede nieuws is dat het seizoen nog niet over is", aldus de Renault-coureur.

Startend vanaf de zesde plek heeft Daniel Ricciardo zich omhoog gevochten tijdens de GP van Eifel op de Nürburgring. Hij kon na de herstart Max Verstappen nog het leven zuur maken, maar dat was voor korte duur. Al snel moest hij achteruit kijken naar Sergio Pérez die de druk aan het opvoeren was. Het leverde hem uiteindelijk de derde plek op. De eerste keer dat hij met het team van Renault een podiumplek heeft kunnen pakken.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

De laatste keer dat Ricciardo op het podium stond was tijdens zijn Red Bull periode in 2018 toen hij de GP van Monaco won.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Daniel RicciardoF1 GP EifelF1 GP Eifel 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Renault F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.