VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Ricciardo blij dat het GP-weekend in België voorbij is

Ricciardo blij dat het GP-weekend in België voorbij is
© Renault F1

Het had een mooi GP-weekend moeten worden in Spa-Francorchamps, maar het werd een gitzwarte zaterdag nadat de Franse F2-coureur Anthoine Hubert na een zware crash op zaterdag overleed in het ziekenhuis. Renault-coureur Daniel Ricciardo is blij dat het weekend achter de rug is.

Iedereen was bijzonder aangedaan door het vreselijke nieuws dat Hubert was overleden. Ook de Formule 1-coureurs waren door het verlies van de jonge Fransman aangedaan. Daniel Ricciardo had net als anderen moeite met de rest van het weekend in België, waar een grijze sluier overhing.

Tegenover Motorsport-Total is Ricciardo verrassend open en eerlijk als hij zegt: "Ik ben blij dat de race voorbij is, ik weet het: de beste manier om respect te tonen voor [Anthoine Hubert] was vandaag te rijden, maar ik denk dat niemand van ons hier vandaag wilde zijn of rijden", aldus Ricciardo.

"Ik spreek voor mezelf, maar misschien waren er ook andere coureurs, ik weet het: velen in de paddock staan ​​dicht bij de gebeurtenissen van gisteren, en nu is iedereen opgelucht dat de race voorbij is, en hopelijk is dit de laatste keer zoiets gebeurt."

Daniel Ricciardo heeft er zelfs over nagedacht om zondag niet te starten in de race voor de Grand Prix van België. Wat hem op andere gedachten bracht was de houding van de familie van Anthoine Hubert. "Zij zijn sterker dan wie dan ook, ik neem mijn hoed af en maak een diepe buiding. Zij hebben me de kracht gegeven om alsnog van start te gaan", aldus Ricciardo.

Ricciardo reed een teleurstellende race op Spa-Francorchamps. Hij finishte als veertiende. Zijn teamgenoot Nico Hülkenberg pakte vier punten door als achtste over de eindstreep te komen.

Nu moet iedereen zich snel weer herpakken, want aanstaande vrijdag staan de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van België op het programma.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.