Ricciardo als teamgenoot van Verstappen: "Ik was te lief voor de auto"

Daniel Ricciardo heeft in gesprek met The Howie Games gezegd dat Max Verstappen's aangeboren agressie "behoorlijk goed voor hem [Max Verstappen, red.] heeft gewerkt", in de tijd dat de twee teamgenoten waren bij Red Bull Racing. "Ik was soms iets te lief voor de auto", aldus Ricciardo.

Ricciardo als teamgenoot van Verstappen: "Ik was te lief voor de auto"
© Getty Images/Red Bullcontentpool

Terugkijken op zijn carrière omschrijft Ricciardo de compromisloze aanpak van Verstappen verschilde met zijn eigen rijstijl. "Ik denk dat wat in het voordeel van Max uitpakte was zijn jonge leeftijd", aldus Ricciardo. "Zijn leeftijd had voor- en nadelen. Aan de ene kant was hij nog wat onvolwassen, maar dat had ook voordelen, omdat hij niets gaf om wat er ook maar over hem gezegd werd. Hij deed gewoon van 'ik ga de baan op en rijd zo hard als ik kan'."

"Hij had nog geen enkel idee over zijn verantwoordelijkheden, dus hij racete gewoon voluit en zoals hij dat wilde en dat pakte in sommige gevallen erg goed voor hem uit", aldus de altijd goedlachse Australiër. "Toen Max bij het team kwam, ging hij vanaf de eerste dag de baan op en ging meteen helemaal voluit", vervolgt Ricciardo.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

"Hij gaf niets om het materiaal of iets dergelijks. Het was gewoon alles of niets. Op zich was dat wel cool, want vele keren kon ik me aan hem optrekken. En ja, ik was soms een beetje je lief voor de auto en dergelijke zaken. Maar ik denk dat we elkaar steeds een beetje meer pushte tijdens dat eerste jaar. Dus dat was ook weer een goede zaak", aldus de Honey badger.

Daniel Ricciardo en Max Verstappen waren vanaf 2016 tot en met 2018 teamgenoten van elkaar. Tijdens 2016 en 2017 moest Verstappen de Australiër voor zich dulden in het kampioenschap, maar in 2018 eindigde de Nederlander voor zijn Australische teamgenoot.

Op zondag 15 mei 2016 debuteerde Max Verstappen als teamgenoot van Daniel Ricciardo voor het Formule 1-team van Red Bull Racing. Als 18-jarige won Verstappen de Spaanse Grand Prix en werd zo de jongste Formule 1 Grand Prix-winnaar ooit.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Daniel RicciardoMax VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.