Renault's Abiteboul geeft toe dat fout bij het team ligt

Cyril Abiteboul heeft verklaard dat het Bahreins GP-weekend van Renault Sport totaal onacceptabel is verlopen. De Franse teambaas heeft het wel nagelaten om met een beschuldigende vinger in de richting van de coureurs te wijzen.

Renault's Abiteboul geeft toe dat fout bij het team ligt
©Pirelli

Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo hadden naar verluidt part nog deel aan de malheur die de Franse formatie in Bahrein mee moest maken. "In Melbourne werd onze kwalificatie ernstig beïnvloed door elektronische problemen", aldus Cyril Abiteboul. Vervolgens viel beiden bolides van het fabrieksteam uit in Bahrein, in de zelfde ronde en in de zelfde sector.

"Dit soort problemen met de motor zijn onacceptabel en de frustratie neemt dan ook toe", verklaarde Abiteboul. "Het team moet nu snel reageren en zich volledig richten op de onbetrouwbaarheid."

Terwijl Renault tijdens de wintermaanden de indruk wekte dat ze op de goede weg zaten, ze beoogden om het gat met de drie top teams te verkleinen, maakt het team de minst ideale start van een seizoen mee. "Het is een zeer slechte start van het seizoen", weet de Renault-teambaas. "We hebben al laten zien dat de auto's potentieel hebben, maar nu moeten we echt eerst de problemen het hoofd bieden."

Terwijl Cyril Abiteboul duidelijk aangeeft niet de coureurs de schuld te geven van de problemen, vindt Daniel Ricciardo dat hij zich nog niet optimaal met de RS19 kan verenigen. De Australiër is duidelijk minder verenigd met zijn bolide als zijn Duitse teamgenoot Hülkenberg.

"De auto moet snel zijn, alleen kan ik het er nog niet allemaal uithalen, ik doe mijn best", aldus Ricciardo tegenover het Italiaanse Autosprint. "Ik moet meer vertrouwd raken met de auto. Ik ben nog steeds niet waar ik wil zijn met het rempunt. Laat ik het zo zeggen, ik probeer in meer gebieden de snelheid te vinden", aldus Ricciardo.

Waar de problemen bij Renault Sport F1 liggen is nog niet duidelijk, maar de Franse formatie heeft niet al te veel tijd om te reageren. Over iets meer dan een week, op vrijdag 12 april, beginnen de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van China.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.