Renault zal de focus al snel op 2021-seizoen leggen

Renault zal de focus al snel op 2021-seizoen leggen
© Renault F1

Het Formule 1-team van McLaren hoeft in 2020 niet te rekenen op grote motorupdates. Renault heeft als motorleverancier van de Britse renstal uit Woking, te kennen gegeven dit jaar niet flink uit te pakken na de laatste specificatie van de Franse krachtbron.

Renault legt de focus binnen niet al te lange tijd volledig op het 2021-seizoen, zo laat Renault's Remi Taffin weten. De man die verantwoordelijk is voor de Renault-motor liet vrijdag na de eerste testweek weten: "2020 wordt het laatste jaar waarin we aan deze motor werken. Het is een evolutie waarmee we in 2019 al mee begonnen zijn. We zullen in 2020 dus niet met veel nieuwe ontwikkelingen komen. We willen ons binnenkort namelijk op de krachtbron voor 2021 richten", aldus Taffin.

Bij de voorbereiding op 2021 vormen vooral geld en voldoende personeel een uitdaging voor de teams die het niet zo breed hebben als Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing. Er worden dus compromissen gesloten: Deels met 2020 en deels met 2021 bezig zijn.

Bij het fabrieksteam van Renault richt men de pijlen, met name wat de krachtbron betreft, op 2021. "In de eerste specificatie (van 2020, red.) van de motor zijn de meeste ontwikkelingen terug te vinden", besluit Taffin. Daarmee is het onduidelijk of er gedurende dit seizoen updates richting het team en/of het klantenteam, McLaren, zullen gaan.

Formule 1-teams zoals Haas en Racing Point hebben minder te leiden, zoals McLaren met Renault heeft. Zij krijgen hun krachtbron van de vermogende teams Ferrari en Mercedes, net zoals Alfa Romeo, waar men de Ferrari-motor gebruikt.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.