Renault: "We zullen Red Bull helpen, maar alleen als het moet"

De Red Bull-stallen, Red Bull Racing en AlphaTauri, hebben door het aangekondigde vertrek van Honda uit F1 geen motorleverancier na 2021. Red Bull staat nu voor een dilemma. De motorleveranciers liggen niet voor het oprapen en de leveranciers die actief zijn in F1 staan niet te springen om met de Red Bull-teams van motoren te voorzien.

Renault: "We zullen Red Bull helpen, maar alleen als het moet"
© Renault F1 | Cyril Abiteboul op vrijdag in Italië (2020)

Ook al duurt het nog ongeveer anderhalf jaar, de tijd dringt voor Red Bull. Aangezien Mercedes geen motoren zal willen leveren aan Red Bull, blijven Ferrari en Renault over. Ferrari heeft momenteel geen toonaangevende krachtbron, dus die optie valt vanzelfsprekend af. Maar Renault levert in 2021 geen motoren aan klantenteams, dus volgens de reglementen van de FIA de aangewezen motorleverancier van de Red Bull-stallen.

In eerste instantie zal Renault er niet veel voor voelen om Red Bull van een krachtbron te voorzien. Maar de reglementen van de FIA voorzien in een garantie van onder andere motorleverancies. Daarin wordt omschreven dat als een team zonder motorleverancier komt te zitten de FIA een leverancier opdracht kan geven om een krachtbron te leveren. Aangezien Mercedes en Ferrari al een krachtbron leveren aan meerdere teams, blijft Renault over.

Lees hieronder verder

Renault-teambaas Cyril Abiteboul laten de reglementen te respecteren en als de FIA daar om vraagt Red Bull van motoren te voorzien. "We kennen de regels en we zullen ze respecteren", zei Abiteboul tegen persbureau Reuters. De Franse teambaas heeft een redelijk stormachtige relatie achter de rug met Red Bull-teambaas Christian Horner. "Ik denk dat we dit alleen zullen bespreken als Red Bull er niet in slaagt een oplossing te vinden, en ik hoop echt dat het niet nodig zal zijn", zei de 42-jarige Parijzenaar.

Abiteboul staat er dus niet om te springen om Red Bull van motoren te voorzien, maar hij weet dat de regels van de FIA onweerlegbaar zijn. Aangezien Mercedes als vier teams en het eigen team van motoren voorziet en Ferrari twee klanten teams en zichzelf bedient blijft Renault over. "Wanneer je deelneemt aan een sport moet je de verplichtingen die eraan verbonden zijn accepteren. Het maakt wat ons betreft deel uit van het sportreglement en wij zullen aan die verplichting voldoen."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriAlpine F1 TeamChristian HornerCyril AbiteboulF1 nieuws 2020Formule 1 2020Formule 1 2022Red Bull F1Renault F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.