Renault-teambaas kritisch, maar ook hoopvol: "hebben potentieel laten zien"

Cyril Abiteboul weet dat Renault voor een uitdagend Duits GP-weekend staat. Maar ook is de Franse teambaas gematigd positief over de resultaten die Renault kon bijschrijven. Beide coureurs van het Franse fabrieksteam eindige in Silverstone in de top tien en konden zo 7 WK-punten verdienen voor Renault.

Renault-teambaas kritisch, maar ook hoopvol: "hebben potentieel laten zien"
© Renault F1

Ondanks dat Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg op Silverstone als zevende en tiende over de eindstreep kwamen is er nog meer dan genoeg werk te doen voor de Franse formatie. McLaren-rijder Carlos Sainz jr sleepte voor het klantenteam van Renault acht WK-punten binnen door als zesde over de Britse meet te komen. Desondanks is Abiteboul tevreden.

"We kunnen best tevreden zijn om in Silverstone - na een lastige race in Oostenrijk - met twee auto's in de punten te finishen", steekt Abiteboul van wal. "Zeker gezien het gegeven dat het circuit [Silverstone] ons niet echt goed ligt. We hebben een goede vorm laten zien op het Britse circuit. Er hadden in de erg onvoorspelbare race nog wel meer punten ingezeten."

Vooral omdat Silverstone gezien wordt als 'powertrack' put Abiteboul hoop over de ontwikkelingen binnen zijn team. "Alles bij elkaar genomen hebben we ons potentieel laten zien, maar we weten dat er nog gebieden zijn waar we moeten verbeteren", aldus Abiteboul realistisch.

"Hockenheim en Hungaroring zouden meer ons terrein moeten zijn, ook al krijgen we dit weekend weer met extreme temperaturen te maken en dat zou wel eens een uitdaging kunnen worden voor de motor en de banden - een beetje zoals in Oostenrijk. Hoe dan ook, we blijven alles geven om er het beste resultaat uit te slepen."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET