VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Renault-teambaas kritisch, maar ook hoopvol: "hebben potentieel laten zien"

Renault-teambaas kritisch, maar ook hoopvol: "hebben potentieel laten zien"
© Renault F1

Cyril Abiteboul weet dat Renault voor een uitdagend Duits GP-weekend staat. Maar ook is de Franse teambaas gematigd positief over de resultaten die Renault kon bijschrijven. Beide coureurs van het Franse fabrieksteam eindige in Silverstone in de top tien en konden zo 7 WK-punten verdienen voor Renault.

Ondanks dat Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg op Silverstone als zevende en tiende over de eindstreep kwamen is er nog meer dan genoeg werk te doen voor de Franse formatie. McLaren-rijder Carlos Sainz jr sleepte voor het klantenteam van Renault acht WK-punten binnen door als zesde over de Britse meet te komen. Desondanks is Abiteboul tevreden.

"We kunnen best tevreden zijn om in Silverstone - na een lastige race in Oostenrijk - met twee auto's in de punten te finishen", steekt Abiteboul van wal. "Zeker gezien het gegeven dat het circuit [Silverstone] ons niet echt goed ligt. We hebben een goede vorm laten zien op het Britse circuit. Er hadden in de erg onvoorspelbare race nog wel meer punten ingezeten."

Vooral omdat Silverstone gezien wordt als 'powertrack' put Abiteboul hoop over de ontwikkelingen binnen zijn team. "Alles bij elkaar genomen hebben we ons potentieel laten zien, maar we weten dat er nog gebieden zijn waar we moeten verbeteren", aldus Abiteboul realistisch.

"Hockenheim en Hungaroring zouden meer ons terrein moeten zijn, ook al krijgen we dit weekend weer met extreme temperaturen te maken en dat zou wel eens een uitdaging kunnen worden voor de motor en de banden - een beetje zoals in Oostenrijk. Hoe dan ook, we blijven alles geven om er het beste resultaat uit te slepen."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.