Renault staat er goed voor om in Abu Dhabi maximaal te scoren

Renault staat er goed voor om in Abu Dhabi maximaal te scoren
Foto: Nico Hülkenberg #27 (Renault) - Bron: Renault Sport Media

Renault Sport F1 moet keihard aan de bak dit weekend om hun voornemen om voor Scuderia Toro Rosso en Haas F1 te eindigen waar te maken. Het gaat om 7 miljoen keiharde Euro’s. Dus daar wil het team wel voor laag vliegen. Dat begon al met de kwalificatie zaterdag op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De bedoeling was dat beide Renaults zich in de top tien zouden kwalificeren. Dat lukte maar half. De Duitser Nico Hülkenberg kwalificeerde zich als zevende. Zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz jr. mag morgen vanaf de 12e plek starten.

Q1 was geen enkel probleem voor Renault. Zowel Hülkenberg als Sainz jr. raceten relatief gemakkelijk naar Q2 toe. Een klein feestje werd al gevierd toen duidelijk werd dat Grosjean zich als 16e had gekwalificeerd en Stroll als 15e. Dat was weliswaar Q2, maar het team verwachtte geen wonderen. Tijdens de eerste stint in Q2 zette Hülkenberg een schitterende zesde plek neer. Teamgenoot Sainz jr. een 14e. Dat was even slikken. Sainz deed een uiterste ronde in de tweede stint, maar dat mocht niet baten. Hij haalde Q2 niet. Hij eindigde op een 12e plek.

Hülkenberg stond op scherp en wilde koste wat het kost zijn nieuwe teamgenoot ver voorblijven. De kwaliteiten van de coureur brachten hem wat hij wilde. Ondanks dat hij in Q2 zijn zesde plek wilde vasthouden, moest hij toch één plekje achteruit door de iets snellere Verstappen. Dat hij minder snel was door Verstappen was ook door Sergio Pérez die waarschijnlijk langzaam reed voor zijn eigen snelle ronde. Duidelijk was te zien dat Hülkenberg fors moest uitwijken om heel te blijven en een ongeluk te voorkomen. Dat kostte hem enkele tienden. Q3 bracht hem niet veel verder. Hülkenberg lag zeven en bleef zeven, achter de beide Red Bulls en voor de beide Force India’s.

Al met al is zijn er geen Black Friday perikelen voor Renault Sport F1. Met andere woorden, het allerbeste moet van stal worden gehaald om te scoren dit weekend. Het hele pakket aan onderdelen zal daarom nog niet in de uitverkoop worden gezet. Ook de andere teams die van Renault onderdelen gebruik maken zullen daar blij om zijn.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.