VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Renault Sport F1 onthult de RS19 van Ricciardo en Hülkenberg

Renault Sport F1 onthult de RS19 van Ricciardo en Hülkenberg
©Renault Sport F1

Renault Sport F1 presenteerde dinsdagmiddag in het Britse Enstone de Renault RS19, het wapen waarmee Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg het onder andere Red Bull Racing lastig moeten maken. Opnieuw geen verrassende onthulling.

Met de RS19 hoopt de Franse formatie podiums te scoren en misschien zelfs overwinningen binnen te slepen. Het team windt er geen doekjes om en laat weten voor de wereldtitel in 2020 mee te willen strijden.

"Renault streeft naar uitmuntendheid wat de motor betreft", aldus Renault-baas Cyril Abiteboul tijdens de presentatie in Enstone. "Een nieuw seizoen en een nieuwe auto. Maar het gaat niet alleen om technologie. Wij zijn een team met een doel. Wij werken samen en het gaat om de houding van het hele team."

Ook al heeft Nico Hülkenberg nog altijd geen enkele keer een grand prix weten te winnen, toch mikt de Franse renstal op de ervarenheid van beide coureurs, Daniel Ricciardo en zijn teamgenoot uit Duitsland.

Daniel Ricciardo komt dit jaar als nieuweling bij Renault Sport F1, terwijl zijn ervaren Duitse teamgenoot Nico Hülkenberg zijn derde jaar bij de Franse formatie in gaat.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.