Renault Sport F1 koestert hoge verwachtingen voor 2019 seizoen

Bij Renault koesteren ze voor het seizoen 2019 hoge verwachtingen. Eerder werd al de wens uitgesproken om dit seizoen in de top drie van het kampioenschap te eindigen. Alain Prost gaf in de Franse krant Ouest aan dat hij dit doel realiseerbaar acht. Volgens Prost richt Renault vooral de pijlen op Red Bull Racing. Het team waar Renault de laatste jaren een moeizame relatie mee onderhield.

Renault Sport F1 koestert hoge verwachtingen voor 2019 seizoen
©Renault Sport F1-01

Volgens Prost wil Renault het team van Red Bull natuurlijk dolgraag verslaan, maar gaat de Franse renstal zich niet blind staren op de grote concurrent. "Of we Red Bull kunnen verslaan ligt ook aan hen. Hun chassis zal waarschijnlijk beter zijn dan het onze, omdat zij op dat gebied een voorsprong op ons hadden de afgelopen jaren. Op het gebied van de motor zijn we er echter van overtuigd dat wij het betere pakket hebben."

"We gaan zien wat er gaat gebeuren. Ik denk dat de betrouwbaarheid nog de nodige punten kan gaan kosten. We gaan proberen zo dicht mogelijk bij hen in de buurt te eindigen, het liefst natuurlijk voor hen. We moeten ons echter niet alleen focussen op Red Bull, want we willen natuurlijk het liefste iedereen verslaan."

Verder gaf Prost aan niet echt een voordeel te zien in het hebben van een B-team, zoals Red Bull heeft met Toro Rosso: "Op technisch vlak zie ik daar niet echt een voordeel in. Het is natuurlijk wel een goed platform om coureurs te ontwikkelen, dat zie je aan Vettel, Ricciardo en Verstappen. Bij Renault hebben we echter onze eigen identiteit, daarnaast kunnen wij onze prestaties spiegelen aan die van McLaren."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET