VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Renault Sport F1 koestert hoge verwachtingen voor 2019 seizoen

Renault Sport F1 koestert hoge verwachtingen voor 2019 seizoen
©Renault Sport F1-01

Bij Renault koesteren ze voor het seizoen 2019 hoge verwachtingen. Eerder werd al de wens uitgesproken om dit seizoen in de top drie van het kampioenschap te eindigen. Alain Prost gaf in de Franse krant Ouest aan dat hij dit doel realiseerbaar acht. Volgens Prost richt Renault vooral de pijlen op Red Bull Racing. Het team waar Renault de laatste jaren een moeizame relatie mee onderhield.

Volgens Prost wil Renault het team van Red Bull natuurlijk dolgraag verslaan, maar gaat de Franse renstal zich niet blind staren op de grote concurrent. "Of we Red Bull kunnen verslaan ligt ook aan hen. Hun chassis zal waarschijnlijk beter zijn dan het onze, omdat zij op dat gebied een voorsprong op ons hadden de afgelopen jaren. Op het gebied van de motor zijn we er echter van overtuigd dat wij het betere pakket hebben."

"We gaan zien wat er gaat gebeuren. Ik denk dat de betrouwbaarheid nog de nodige punten kan gaan kosten. We gaan proberen zo dicht mogelijk bij hen in de buurt te eindigen, het liefst natuurlijk voor hen. We moeten ons echter niet alleen focussen op Red Bull, want we willen natuurlijk het liefste iedereen verslaan."

Verder gaf Prost aan niet echt een voordeel te zien in het hebben van een B-team, zoals Red Bull heeft met Toro Rosso: "Op technisch vlak zie ik daar niet echt een voordeel in. Het is natuurlijk wel een goed platform om coureurs te ontwikkelen, dat zie je aan Vettel, Ricciardo en Verstappen. Bij Renault hebben we echter onze eigen identiteit, daarnaast kunnen wij onze prestaties spiegelen aan die van McLaren."

Door: Nick Van Schie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.