VT117 jul - 11:00
VT217 jul - 15:00
VT318 jul - 12:00
QUALI18 jul - 15:00
RACE19 jul - 15:10

Renault Sport F1 in Abu Dhabi buiten de punten

Renault Sport F1 in Abu Dhabi buiten de punten
© Renault F1

Geen punten voor Renault Sport F1 tijdens de laatste race van het Formule 1 seizoen 2019: De Grand Prix van Abu Dhabi. Daniel Ricciardo eindige op een elfde plek. Nico Hülkenberg eindigde uiteindelijk in de eindstrijd op een twaalfde plek. Daarmee is het team op een vijfde plaats in het kampioenschap voor constructeurs geëindigd.

Hülkenberg lag goed tijdens de hele race, veilig en stabiel in de top 10. Maar hij kon dit tijdens de laatste meters niet meer vasthouden en hij viel twee plekken terug. “Het was een goede race, jammer dat ik die ene punt niet haalde. Voor mijn eerste stop moest ik verdedigen voor Bottas die me uiteindelijk voorbijging en dat kostte me twee seconden. En die twee seconden was in mijn nadeel na de pitstop toen ik achter Norris weer de baan op kwam. Maar ik ben wel tevreden." De ludieke afscheidsactie van zijn team viel goed bij de Duitser. "Dat met die pruiken was heel leuk en ook mocht ik door een erehaag heen lopen richting mijn pitbox. Het waren drie mooie jaren bij Renault. Ik heb veel vrienden gemaakt. En ik hoop dat ik de (Nederlandse) fans weer terug ga zien."

Ricciardo had ook alle kansen op punten, maar het lukte de Aussie niet om stand te houden in het geweld van het middenveld. Vrij vroeg in de race ging hij om nieuw rubber, maar kwam ook achter Norris het veld op. Dat was een tegenvaller. Toch had hij prachtige inhaalacties op onder meer Magnussen en Räikkönen. Sainz kon hij niet verschalken. In de laatste ronde kreeg hij als een cadeautje een plek van zijn teamgenoot die zowel Sainz als hemzelf voor moest laten gaan. Of hij tevreden terugblikt? Dat zeker wel, maar hij kijkt ook uit naar zijn vrije tijd. Op de vraag of hij Max mist zei hij: "Ik ga nog even helmen ruilen met hem om onze broederschap in leven te houden." De twee coureurs kunnen het uitstekend met elkaar vinden en menigeen mist de vrolijke Aussi bij Red Bull waar hij met zijn karakter en stijl Max tot het uiterste wist te drijven.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Hongarije
vrijdag 17 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 18 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 19 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Hongarije
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.