Renault slaat dubbelslag tijdens Grand Prix van Canada

Renault Sport F1 heeft een prima dubbel gescoord. Nico Hülkenberg eindigde op P7 en Carlos Sainz op P8. Voor zowel ‘de Hulk’ als Sainz was de start cruciaal. Hülkenberg als ‘best of the rest’ voelde ongetwijfeld de druk. Dat was tenminste merkbaar op de grid.

Renault slaat dubbelslag tijdens Grand Prix van Canada
©Renault Sport Media

Daar waar de Duitser normaal gesproken wel een praatje wilde maken, was hij er dit keer snel klaar mee. “We hebben een goede auto, een goed pakket en ik kijk ernaar uit om te starten.” Hij liep vervolgens snel weg.

De start was niet helemaal zoals gewenst, omdat Ocon de Duitser inhaalde. Na de safety car was het even duwen en trekken tussen Spanje en Mexico: Sainz en Perez, waarbij Spanje het uiteindelijk won. De wedstrijdleiding vond het betere duw werk niet de moeite waard om te bestraffen en dat was voor Renault wel heel prettig.

De eerste helft van de wedstrijd was door de pitstops nog enigszins spannend, na rondje 40 veranderde dat en was het vooral rijden waar je reed. Weinig spektakel en weinig inhaalacties. Wel werd pijnlijk duidelijk dat het verschil tussen de top 3 teams en de rest gigantisch is.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.