Renault roemloos ten onder op Spa, Hülkenberg bestraft voor uitglijer

Renault Sport F1 mag met de staart tussen de benen gaan inpakken en snel door naar Italië. Het team ging roemloos ten onder tijdens de Formule 1 Grote Prijs van België.

Renault roemloos ten onder op Spa, Hülkenberg bestraft voor uitglijer
©Renault Sport F1

Nico Hülkenberg had zijn auto niet onder controle en dat eindigde in tranen en nul punten. Carlos Sainz eindigde op een 11e plek, ternauwernood voor de beide Williams F1’s. Niet waar Renault en Sainz als coureur thuis hoort.

Beide Renault bolides stonden al achteraan tijdens de start. Maar de fout van Hülkenberg was er wel een met grote gevolgen. Hülkenberg miste compleet zijn apex en blokkeerde al zijn wielen en elimineerde daarmee niet alleen zichzelf, maar ook Alonso, Leclerc en Ricciardo en Räikkönen.

Hij zag er naderhand behoorlijk gefrustreerd uit en dat gaf hij ook toe. “Het was inderdaad heel frustrerend. Ik beoordeelde mijn rempunt verkeerd en was te laat. Ik kon niet meer op tijd stoppen.” Hij nam met die woorden wel de volle verantwoording van de kettingreactie die hij veroorzaakte.

Dat was echter nog niet de reden waarom Sainz niet echt vooruit kwam, hoewel hij nog wel één van de Toro Rosso’s, die van Hartley die voor spek en bonen mee deed, en de beide Williams F1’s achter hem hield. Dat was voor hem één van de leukste gedeeltes van de race.

Na de pitstops zat hij in een Williams sandwich en was even later de topping in plaats van de vulling ervan. Ericsson van Sauber F1 was echter te snel voor de Spanjaard. Dat betekende dus geen punten. Al met al dus een kostbare race voor het team die in Italië veel zal moeten goed maken.

Ondertussen is bekend geworden dat Nico Hülkenberg tien plaatsen gridstraf krijgt in Italië. Bovendien kan de Duitser drie strafpunten op zijn superlicentie bijschrijven. Deze strafpunten blijven een jaar op zijn superlicentie staan.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.