Renault roemloos ten onder op Spa, Hülkenberg bestraft voor uitglijer

Renault Sport F1 mag met de staart tussen de benen gaan inpakken en snel door naar Italië. Het team ging roemloos ten onder tijdens de Formule 1 Grote Prijs van België.

Renault roemloos ten onder op Spa, Hülkenberg bestraft voor uitglijer
©Renault Sport F1

Nico Hülkenberg had zijn auto niet onder controle en dat eindigde in tranen en nul punten. Carlos Sainz eindigde op een 11e plek, ternauwernood voor de beide Williams F1’s. Niet waar Renault en Sainz als coureur thuis hoort.

Beide Renault bolides stonden al achteraan tijdens de start. Maar de fout van Hülkenberg was er wel een met grote gevolgen. Hülkenberg miste compleet zijn apex en blokkeerde al zijn wielen en elimineerde daarmee niet alleen zichzelf, maar ook Alonso, Leclerc en Ricciardo en Räikkönen.

Hij zag er naderhand behoorlijk gefrustreerd uit en dat gaf hij ook toe. “Het was inderdaad heel frustrerend. Ik beoordeelde mijn rempunt verkeerd en was te laat. Ik kon niet meer op tijd stoppen.” Hij nam met die woorden wel de volle verantwoording van de kettingreactie die hij veroorzaakte.

Dat was echter nog niet de reden waarom Sainz niet echt vooruit kwam, hoewel hij nog wel één van de Toro Rosso’s, die van Hartley die voor spek en bonen mee deed, en de beide Williams F1’s achter hem hield. Dat was voor hem één van de leukste gedeeltes van de race.

Na de pitstops zat hij in een Williams sandwich en was even later de topping in plaats van de vulling ervan. Ericsson van Sauber F1 was echter te snel voor de Spanjaard. Dat betekende dus geen punten. Al met al dus een kostbare race voor het team die in Italië veel zal moeten goed maken.

Ondertussen is bekend geworden dat Nico Hülkenberg tien plaatsen gridstraf krijgt in Italië. Bovendien kan de Duitser drie strafpunten op zijn superlicentie bijschrijven. Deze strafpunten blijven een jaar op zijn superlicentie staan.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET