Renault raakt Japanse punten kwijt en gaat mogelijk in beroep

Racing Point is in het gelijk gesteld door de FIA, nadat ze na de Grand Prix van Japan een protest indienden. Renault is al gevolg van de uitspraak van de FIA alle in Japan gescoorde punten kwijt.

Renault raakt Japanse punten kwijt en gaat mogelijk in beroep
© Renault F1

Zowel Daniel Ricciardo als Nico Hülkenberg, en Renault zelf, zijn hun punten, die ze in Japan bij elkaar reden, kwijt. De rembalans behoort volgens de reglementen door de coureurs zelf met de hand bijgesteld te worden.

Met het systeem wat Renault in Japan gebruikte, werd de rembalans vooraf ingesteld en hoefden Ricciardo en Hülkenberg zelf geen handelingen meer te verrichten. En dat is niet toegestaan.

Renault is overigens nog steeds van mening dat hen geen blaam treft, en dat het gebruikte systeem, door de FIA bestempeld als illegaal, helemaal volgens de reglementen is gebruikt. De Franse renstal beraamd zich nog op eventuele stappen tegen de uitspraak en het puntenverlies.

Het puntenverlies is voor Renault een flinke stomp in de maag. In totaal verloor de Franse formatie 9 WK-punten en kijken ze tegen een achterstand, ten op zichte van McLaren, van 43 punten aan.

Racing Point, die het protest aantekende, heeft door de uitspraak vier extra punten gescoord in Japan. Peréz krijgt vier in plaats van 2 punten en Stroll krijgt twee in plaats van nul punten.

Update: 24 oktober 2019 om 17:45 uur

Renault Sport heeft in een verklaring laten weten af te zien van "een steriel debat met de International Court of Appeal. " En ziet af van verdere stappen tegen het besluit van de FIA.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.