VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Renault raakt Japanse punten kwijt en gaat mogelijk in beroep

Renault raakt Japanse punten kwijt en gaat mogelijk in beroep
© Renault F1

Racing Point is in het gelijk gesteld door de FIA, nadat ze na de Grand Prix van Japan een protest indienden. Renault is al gevolg van de uitspraak van de FIA alle in Japan gescoorde punten kwijt.

Zowel Daniel Ricciardo als Nico Hülkenberg, en Renault zelf, zijn hun punten, die ze in Japan bij elkaar reden, kwijt. De rembalans behoort volgens de reglementen door de coureurs zelf met de hand bijgesteld te worden.

Met het systeem wat Renault in Japan gebruikte, werd de rembalans vooraf ingesteld en hoefden Ricciardo en Hülkenberg zelf geen handelingen meer te verrichten. En dat is niet toegestaan.

Renault is overigens nog steeds van mening dat hen geen blaam treft, en dat het gebruikte systeem, door de FIA bestempeld als illegaal, helemaal volgens de reglementen is gebruikt. De Franse renstal beraamd zich nog op eventuele stappen tegen de uitspraak en het puntenverlies.

Het puntenverlies is voor Renault een flinke stomp in de maag. In totaal verloor de Franse formatie 9 WK-punten en kijken ze tegen een achterstand, ten op zichte van McLaren, van 43 punten aan.

Racing Point, die het protest aantekende, heeft door de uitspraak vier extra punten gescoord in Japan. Peréz krijgt vier in plaats van 2 punten en Stroll krijgt twee in plaats van nul punten.

Update: 24 oktober 2019 om 17:45 uur

Renault Sport heeft in een verklaring laten weten af te zien van "een steriel debat met de International Court of Appeal. " En ziet af van verdere stappen tegen het besluit van de FIA.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.