Renault: 'Nieuwe F1-motor levert tot 50 pk meer dan voorganger'

Renault: 'Nieuwe F1-motor levert tot 50 pk meer dan voorganger'
©Renault Sport F1

Renault kwam vorig jaar vele paardenkrachten te kort. Het eigen fabrieksteam en de klanten, Red Bull Racing en McLaren F1, kregen regelmatig te maken met een te kort aan vermogen. De nieuwe Franse krachtbron zou wel eens tot 50 pk extra kunnen zorgen.

Renault heeft een nieuwe motor geproduceerd en naar eigen zeggen zou die nieuwe motor wel eens tot 50 pk meer vermogen kunnen leveren dan zijn voorganger. Dat claimt Renault-baas Cyril Abiteboul.

De afgelopen jaren heeft Renault Sport gestaag gewerkt om het eigen Formule 1-team zo snel mogelijk in de buurt te krijgen van Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing. Tot op heden was dat nog niet echt gelukt.

"We moesten onze achterstand met de motor oplossen", laat Abiteboul weten tegenover het Franse L'Équipe. "De resultaten van de motor op de testbank zijn erg goed en stroken met de gegevens die we verkregen hebben op de baan. Dus we hebben bevestiging dat er vooruitgang is geboekt."

"Maar de verbetering van de motor moet ook concurreren in Melbourne en waarschijnlijk ook in Bahrein. Ik wil geen exacte cijfers noemen, maar ik zou zeggen dat we tussen de 20 en 50 pk extra vermogen hebben", besluit Abiteboul.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.