Renault gaat niet in beroep tegen diskwalificatie

Renault ziet af van verdere stappen tegen de diskwalificatie in Japan. De Franse autofabrikant liet eerder nog weten dat ze misschien in beroep zouden gaan, tegen de beslissing van de FIA.

Renault gaat niet in beroep tegen diskwalificatie
© Renault F1

In een verklaring laat Renault Sport weten dat ze geen behoefte hebben om er nog meer tijd in te steken en moeite te doen om de besluitvormers op andere gedachten te brengen.

"We vinden het beslissing van de stewards spijtig en in het bijzonder dat er zo'n zware straf is uitgedeeld", begint Renault in de persverklaring. "In onze optiek, staat de straf niet in verhouding met het voordeel wat de coureurs er van hadden. Helemaal omdat het systeem volledig legaal en innovatief is."

"We zijn niet in staat om nieuw bewijs aan te voeren, om de legaliteit van ons systeem aan te tonen. We willen niet meer moeite en tijd steken in een debat voor de International Court of Appeal, om een systeem wat de werkdruk van de coureurs verminderd, zonder de prestaties van de auto te beïnvloeden."

"We hebben daarom besloten om niet in beroep te gaan tegen de beslissing van de stewards", aldus Renault.

De Franse renstal besluit de persverklaring met een betoog waarin men aanhaalt dat de Formule 1 altijd een toneel is geweest waar de kleinst mogelijke verbeteringen worden uitgeprobeerd. "Het is wat we altijd hebben gedaan en altijd zullen blijven doen. Voordat we het naar het circuit brengen, wordt het intern eerst uitvoerig getest en besproken", aldus Renault in de persverklaring.

Bekijk de nieuwe race-uitslag en nieuwe tussenstand in het kampioenschap.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.