Renault gaat niet in beroep tegen diskwalificatie

Renault ziet af van verdere stappen tegen de diskwalificatie in Japan. De Franse autofabrikant liet eerder nog weten dat ze misschien in beroep zouden gaan, tegen de beslissing van de FIA.

Renault gaat niet in beroep tegen diskwalificatie
© Renault F1

In een verklaring laat Renault Sport weten dat ze geen behoefte hebben om er nog meer tijd in te steken en moeite te doen om de besluitvormers op andere gedachten te brengen.

"We vinden het beslissing van de stewards spijtig en in het bijzonder dat er zo'n zware straf is uitgedeeld", begint Renault in de persverklaring. "In onze optiek, staat de straf niet in verhouding met het voordeel wat de coureurs er van hadden. Helemaal omdat het systeem volledig legaal en innovatief is."

"We zijn niet in staat om nieuw bewijs aan te voeren, om de legaliteit van ons systeem aan te tonen. We willen niet meer moeite en tijd steken in een debat voor de International Court of Appeal, om een systeem wat de werkdruk van de coureurs verminderd, zonder de prestaties van de auto te beïnvloeden."

"We hebben daarom besloten om niet in beroep te gaan tegen de beslissing van de stewards", aldus Renault.

De Franse renstal besluit de persverklaring met een betoog waarin men aanhaalt dat de Formule 1 altijd een toneel is geweest waar de kleinst mogelijke verbeteringen worden uitgeprobeerd. "Het is wat we altijd hebben gedaan en altijd zullen blijven doen. Voordat we het naar het circuit brengen, wordt het intern eerst uitvoerig getest en besproken", aldus Renault in de persverklaring.

Bekijk de nieuwe race-uitslag en nieuwe tussenstand in het kampioenschap.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.