Renault kansloos in Hongarije en verliest veel punten

Geen enkele punt voor het team van Renault Sport F1 bij de GP van Hongarije. Nico Hülkenberg eindigde als twaalfde en Daniel Ricciardo eindigde als veertiende op de Hungaroring. Niet waar ze hadden gehoopt en ver buiten de punten.

Renault kansloos in Hongarije en verliest veel punten
© Renault F1

Hülkenberg had de beste papieren en startte op een elfde plek. Maar op de één of andere manier ontpopte de wedstrijd niet zoals hij had verwacht. Hoewel hij wel vooraf al voorspelde dat het een moeilijke wedstrijd zou worden.

Ricciardo knokt voor wat hij waard was. Hij startte als allerlaatste maar kwam uiteindelijk door zijn pitstop achter Kevin Magnussen vast te zitten. De twee waren aan een eigen race bezig en waren enorm aan elkaar gewaagd. Dat leverde schitterende situaties op.

Ricciardo klaagde wel over de defensieve acties van Magnussen. Hij betichtte de Deen ervan om hem te blokken in de remzone. Mocht dat? Was het fair? Misschien niet, misschien wel. Feit is wel dat de twee hard in gevecht waren, terwijl punten niet eens in zicht waren. Wat dat betreft was het schitterend.

Het Renault-team staat nu fors achter op het klantenteam McLaren. Renault heeft 39 punten en McLaren staat met 82 punten ruimschoots voor op het Franse fabrieksteam.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET