Renault kansloos in Hongarije en verliest veel punten

Geen enkele punt voor het team van Renault Sport F1 bij de GP van Hongarije. Nico Hülkenberg eindigde als twaalfde en Daniel Ricciardo eindigde als veertiende op de Hungaroring. Niet waar ze hadden gehoopt en ver buiten de punten.

Renault kansloos in Hongarije en verliest veel punten
© Renault F1

Hülkenberg had de beste papieren en startte op een elfde plek. Maar op de één of andere manier ontpopte de wedstrijd niet zoals hij had verwacht. Hoewel hij wel vooraf al voorspelde dat het een moeilijke wedstrijd zou worden.

Ricciardo knokt voor wat hij waard was. Hij startte als allerlaatste maar kwam uiteindelijk door zijn pitstop achter Kevin Magnussen vast te zitten. De twee waren aan een eigen race bezig en waren enorm aan elkaar gewaagd. Dat leverde schitterende situaties op.

Ricciardo klaagde wel over de defensieve acties van Magnussen. Hij betichtte de Deen ervan om hem te blokken in de remzone. Mocht dat? Was het fair? Misschien niet, misschien wel. Feit is wel dat de twee hard in gevecht waren, terwijl punten niet eens in zicht waren. Wat dat betreft was het schitterend.

Het Renault-team staat nu fors achter op het klantenteam McLaren. Renault heeft 39 punten en McLaren staat met 82 punten ruimschoots voor op het Franse fabrieksteam.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race