'Renault heeft een aangepaste RS18 aan de pers getoond'

Renault onthulde dinsdag de RS19 ten overstaan van de pers. Maar de bolide die we allemaal te zien kregen was niet de RS19 zoals die in de planning stond. Renault heeft op een of andere manier een achterstand opgelopen en nu is niet duidelijk of de Franse formatie aanstaande maandag aan de wintertest kan beginnen.

'Renault heeft een aangepaste RS18 aan de pers getoond'
©Renault Sport F1

Renault Sport zal alle zeilen bij moeten zetten om de nieuwe auto op tijd gereed te krijgen, zo erkent Renault-baas Cyril Abiteboul. Dinsdag werd dus niet de RS19 gepresenteerd, maar een aangepaste RS18, zo blijkt nu. Alleen de voor- en achtervleugel waren nieuw, maar er zijn nog enkele onderdelen niet gereed.

"Het wordt erg krap", zo erkent teambaas Cyril Abiteboul tegenover Motorsport.com. "Maar we hebben reden om te geloven dat we kunnen testen. Als ik een geheim mag verklappen, dan hebben we zaterdag een shakedown - filmdag - gepland en op dit moment weet ik niet of die kan doorgaan of niet. Honderd procent zeker zijn we niet dat we maandag kunnen testen, maar we zullen zeker ons motorhome en de koffiemachine klaar hebben, dus je kan altijd met onze twee rijders koffie komen drinken..."

Abiteboul denkt dat Renault niet het enige team is wat er nog niet in geslaagd is om de definitieve auto op tijd klaar te krijgen. Door de late doorvoering van de laatste reglementen zouden volgens de Fransman meer teams het zelfde probleem hebben. "Ik geloof dat we niet het enige team zijn dat in dezelfde situatie zit door de late bevestiging van de reglementen."

Wel geeft Abiteboul toe dat er te agressief is doorgewerkt met betrekking tot het ontwikkelen van de RS19. "We weten dat er een direct verband is tussen de tijd die je in de windtunnel doorbrengt en de competitiviteit. Dat is een rode lijn waar we constant mee flirten en misschien hebben we die lijn deze keer wat overschreden", aldus Cyril Abiteboul.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.