'Renault gebruikte illegaal rembalans-systeem in Japan'

'Renault gebruikte illegaal rembalans-systeem in Japan'
© Renault F1

Renault is door Racing Point beschuldigd van het gebruik van een illegaal rembalans-systeem. Renault twijfelt niet aan hun systeem en stelt dat alles aan de R.S.19 legaal is.

Racing Point F1 heeft een twaalf pagina tellend dossier ingediend bij de FIA. In het dossier wordt Renault beschuldigd van het gebruiken van een illegaal rembalans-systeem. ['pre-set lap distance-dependent brake bias adjustment system']

De rembalans moet volgens de reglementen door de coureurs, afhankelijk waar ze zich op het circuit bevinden, zelf worden ingesteld en aangepast. Met het systeem van Renault geschiedt dat automatisch op basis van vooraf ingeprogrammeerde instellingen.

Intussen heeft de FIA het protest in behandeling te nemen en hebben medewerkers van de FIA de ECU's en stuurtjes van beide Renault-coureurs in beslag genomen. Alles wordt momenteel grondig onderzocht.

Renault erkent het protest, maar verklaart dat overleg me de FIA noodzakelijk zal zijn, om de complexe twaalf pagina tellende protest te bespreken. "Renault zal de tijd - tussen Japan en Mexico - gebruiken om hun systeem te verdedigen", aldus Renault.

Voor Renault staat er meer op het spel dan alleen het verdedigen van hun rembalans-systeem. Mocht Racing Point in het gelijk worden gesteld, dan worden zowel Ricciardo als Hülkenberg uit de resultaten van Japan geschrapt en verliest Renault 9 WK-punten.

Aan de andere kant krijgt Racing Point er op hun beurt 3 WK-punten bij, mochten de Renault-coureurs uit de resultaten geschrapt worden.

Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.