'Renault gebruikte illegaal rembalans-systeem in Japan'

Renault is door Racing Point beschuldigd van het gebruik van een illegaal rembalans-systeem. Renault twijfelt niet aan hun systeem en stelt dat alles aan de R.S.19 legaal is.

'Renault gebruikte illegaal rembalans-systeem in Japan'
© Renault F1

Racing Point F1 heeft een twaalf pagina tellend dossier ingediend bij de FIA. In het dossier wordt Renault beschuldigd van het gebruiken van een illegaal rembalans-systeem. ['pre-set lap distance-dependent brake bias adjustment system']

De rembalans moet volgens de reglementen door de coureurs, afhankelijk waar ze zich op het circuit bevinden, zelf worden ingesteld en aangepast. Met het systeem van Renault geschiedt dat automatisch op basis van vooraf ingeprogrammeerde instellingen.

Intussen heeft de FIA het protest in behandeling te nemen en hebben medewerkers van de FIA de ECU's en stuurtjes van beide Renault-coureurs in beslag genomen. Alles wordt momenteel grondig onderzocht.

Renault erkent het protest, maar verklaart dat overleg me de FIA noodzakelijk zal zijn, om de complexe twaalf pagina tellende protest te bespreken. "Renault zal de tijd - tussen Japan en Mexico - gebruiken om hun systeem te verdedigen", aldus Renault.

Voor Renault staat er meer op het spel dan alleen het verdedigen van hun rembalans-systeem. Mocht Racing Point in het gelijk worden gesteld, dan worden zowel Ricciardo als Hülkenberg uit de resultaten van Japan geschrapt en verliest Renault 9 WK-punten.

Aan de andere kant krijgt Racing Point er op hun beurt 3 WK-punten bij, mochten de Renault-coureurs uit de resultaten geschrapt worden.

Wordt vervolgd.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.