Renault F1 met beide auto's in de Chinese top tien

Renault Sport F1 staat dan eindelijk waar het moet staan en dat betekent met twee auto's die zondag de grand prix van China starten in de top 10. Nico Hülkenberg start vanaf P 8 en Daniel Ricciardo doet dat vanaf plek zeven. Daarmee kwalificeerde de Aussie zich voor het eerst voor zijn teamgenoot.

Renault F1 met beide auto's in de Chinese top tien
©Renault F1

Beide Renaults kwamen makkelijk door Q1 en ook Q2 leek een eitje te zijn. Ze namen duidelijk afstand van de andere teams kwamen overtuigd over. Ricciardo zat nog op het randje van eliminatie in Q2, hij was slechts 22 duizendste sneller dan Kvyat (Toro Rosso) en dat betekende voor het hele team Q3.

"Ik ben echt erg blij voor het team met dit resultaat", begint een wederom goedlachse Australiër. "Het is voor het team goed om met beide auto's in de top tien te staan, een solide resultaat. De strijd in het middenveld is erg hevig en je weekend kan er zomaar anders uitzien door het verlies van enkele tienden, dus het is prettig om op kop te staan in het middenveld", aldus Ricciardo.

Het team zal zich willen bewijzen omdat het in de vorige grand prix geen punten heeft gescoord. Ze deden dat in elk geval in de kwalificatie op schitterende wijze en vol overtuiging. Het team bleef het team van Haas F1 voor en mag de titel 'best of the rest' voor deze kwalificatie aan zich toe-eigenen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.