Renault beschouwt scheiding met McLaren als positief

Zaterdag werd bekendgemaakt dat McLaren F1 na 2020 stopt met het afnemen van Renault-motoren. De Britse renstal gaat als vanouds terug naar het vertrouwde Mercedes Benz.

Renault beschouwt scheiding met McLaren als positief
© Renault F1

Renault-baas Cyril Abiteboul beschouwt de samenwerking tussen McLaren en het Franse merk als succesvol. "Sinds het begin onze samenwerking is McLaren van de negende plek opgeklommen naar de vierde plek in het kampioenschap. Daarmee beschouwen we de samenwerking als bijzonder succesvol", aldus de Franse teambaas. "Ondanks dat ons overeenkomst aan het eind van 2020 afloopt, hebben Renault en McLaren andere ambities voor de toekomst."

"De afgelopen weken hebben we alle facetten van dit besluit nauwkeurig geëvalueerd", vervolgt Abiteboul. "Het jaar 2021 wordt een belangrijk seizoen voor alle teams, het is voor ons belangrijk om een exact en helder beeld te hebben van de krachten en ambities van onze concurrenten."

"Het besluit is dan ook in lijn met de visie van Renault om een fabrieksteam te worden, met als hoofddoel terug te keren in de voorste regionen van de grid", aldus de teambaas. "Renault zal de verplichtingen naar McLaren ook voor volgend jaar eerbiedigen, zoals we dat al jarenlang hebben gedaan als motorleverancier."Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister