VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Renault beschouwt scheiding met McLaren als positief

Renault beschouwt scheiding met McLaren als positief
© Renault F1

Zaterdag werd bekendgemaakt dat McLaren F1 na 2020 stopt met het afnemen van Renault-motoren. De Britse renstal gaat als vanouds terug naar het vertrouwde Mercedes Benz.

Renault-baas Cyril Abiteboul beschouwt de samenwerking tussen McLaren en het Franse merk als succesvol. "Sinds het begin onze samenwerking is McLaren van de negende plek opgeklommen naar de vierde plek in het kampioenschap. Daarmee beschouwen we de samenwerking als bijzonder succesvol", aldus de Franse teambaas. "Ondanks dat ons overeenkomst aan het eind van 2020 afloopt, hebben Renault en McLaren andere ambities voor de toekomst."

"De afgelopen weken hebben we alle facetten van dit besluit nauwkeurig geëvalueerd", vervolgt Abiteboul. "Het jaar 2021 wordt een belangrijk seizoen voor alle teams, het is voor ons belangrijk om een exact en helder beeld te hebben van de krachten en ambities van onze concurrenten."

"Het besluit is dan ook in lijn met de visie van Renault om een fabrieksteam te worden, met als hoofddoel terug te keren in de voorste regionen van de grid", aldus de teambaas. "Renault zal de verplichtingen naar McLaren ook voor volgend jaar eerbiedigen, zoals we dat al jarenlang hebben gedaan als motorleverancier."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.