Renault-baas Cyril Abiteboul 'stoort zich' aan Scuderia Toro Rosso

Renault Sport heeft de eerste vrije training van het nieuwe GP-seizoen niet op de meest succesvolle manier afgesloten. In het Australische Melbourne opende de Franse formatie met een tiende positie en een zeventiende positie.

Renault-baas Cyril Abiteboul 'stoort zich' aan Scuderia Toro Rosso
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Nico Hülkenberg, die aanvankelijk lang in de pits bleef staan, eindigde op de tiende plaats en zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo eindigde de eerste sessie van zijn thuisrace op de zeventiende positie.

Toro Rosso deed het daarentegen een stuk beter. Voor de Italiaanse renstal uit Faenza opende Daniil Kvyat zijn raceweekend als zevende. De Rus was ruim twee tiende sneller dan de beste Renault-rijder Nico Hülkenberg.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul weet wel hoe dat komt. Zo liet hij na afloop van de eerste training tegenover Sky Sports F1 weten. "Het lijkt er op dat Toro Rosso het nieuwe topteam van het B-kampioenschap is", aldus Abiteboul. "En dat voor een team wat vorig jaar niet eens over een technisch directeur beschikte. Het is voor mij duidelijk hoe dit mogelijk is."

De voorman van de Franse equipe doelt overduidelijk op het feit dat Red Bull Racing en Toro Rosso dit jaar meer samenwerken dan ooit te voren. Abiteboul heeft in het verleden regelmatig zijn ergernis uitgesproken over de vorming van zogenaamde B-teams binnen de Formule 1, zoals Ferrari, Haas F1 en Alfa Romeo Racing en nu ook Red Bull Racing en Toro Rosso. Volgens de Franse teambaas.

Renault Sport staat er in deze helemaal alleen voor. Behalve dat Renault motoren levert aan het Britse McLaren-team is er verder geen enkele samenwerking tussen de teams. Renault moet het dus allemaal alleen oplossen en uitvinden en dat zal Abiteboul behoorlijk storen.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET