Renault: '2019 is een tussenjaar, winnen pas in 2020 mogelijk'

Het Formule 1-team van Renault heeft aangegeven dat ze 2019 als tussenjaar zien. Dat houdt concreet in dat de Franse formatie niet verwacht om structureel grands prix te winnen in het volgend seizoen, maar pas in 2020 races kunnen winnen.

Renault: '2019 is een tussenjaar, winnen pas in 2020 mogelijk'
©Renault Sport F1

Daniel Ricciardo, die ongeveer twee weken geleden zijn overstap van Red Bull naar Renault bekendmaakte, zal dus nog even pas op de plaats moeten maken, want zegevoeren zit er in 2019 nog niet in.

Renault beoogt wereldtitel in 2021

Door het Franse Auto Hebdo laat Renault-baas Cyril Abiteboul optekenen: "We richten onze pijlen met Daniel in 2021 op de wereldtitel en we hopen dat hij in 2020 zijn eerste overwinning met ons kan vieren."

Zoals gezegd ziet Renault 2019 als een tussenjaar en ziet de Franse formatie het als een soort plicht om topcoureurs als Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg van het beste materiaal te voorzien, om zo F1-races te kunnen winnen.

"Met de komst van Daniel hebben wij een coureur aangetrokken die charisma, talent en vertrouwen meebrengt, en dat heeft ons team een enorme boost gegeven. Wij hopen hem te kunnen belonen met de beste auto", aldus Abiteboul.

"Voor jongens als Daniel en zijn teamgenoot Nico is meedoen niet meer voldoende. Coureurs van 29 en 30 jaar hebben ambities die verder gaan dan alleen meedoen."
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.