Regenkans nihil: Lekker zomerweer tijdens GP-weekend in Hongarije

In Duitsland werden de racefans op hun wenken bediend door de weergoden. Na een snikhete vrijdag en een warme zaterdag gingen de hemelpoorten op zondagmiddag open. Het resultaat was een regenrace, waarbij de regen halverwege ophield en de baan langzaam maar zeker opdroogde.

Regenkans nihil: Lekker zomerweer tijdens GP-weekend in Hongarije
©Mercedes AMG F1

De Grand Prix van Duitsland moet nog steeds een beetje indalen bij vele racefans. Wat een geweldige Formule 1-race hebben we mogen aanschouwen, met een fantastisch resultaat voor Red Bull-rijder Max Verstappen; De zege, de snelste ronde en 'Driver of the Day'.

Maar hoe wordt het weer voor het laatste GP-weekend voor de zomerstop. Het weerbeeld voor het GP-weekend in Hongarije laat voornamelijk zomerweer zien. Met een kleine kans op regen tijdens de eerste vrije trainingen op vrijdag. Maar voor de rest van het weekend zal de zon aanwezig zijn en voor een aangename temperatuur zorgen.

Het weer op vrijdag

Er is een kleine kans van 40% op een enkele regenbui. De temperatuur komt op vrijdag niet hoger dan 25 graden. Het is voornamelijk bewolkt en de wind waait de richting noordwest met een snelheid van 12 km/uur.

Het weer op zaterdag

Op zaterdag is er voorlopig geen zicht op regen, de kans op neerslag is slechts 10%. Het is half bewolkt en de wind komt uit de richting noordwest met een kracht van 3 Beaufort = 24 km/uur. Vrij harde wind dus. Het kwik komt zaterdag niet boven de 26 graden uit.

Het weer op zondag

Ook zondag is er nauwelijks of geen kans op regen. Het is net als op zaterdag half bewolkt en de wind komt opnieuw op het noordwesten, alleen iets minder stevig; Windkracht 2 = 17 km/uur. De kans op een regenrace is nagenoeg nul.

Al met al prima weer voor een spannend raceweekend in Mogyoród, nabij de hoofdstad van Hongarije, Boedapest.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.