Regenkans nihil: Lekker zomerweer tijdens GP-weekend in Hongarije

In Duitsland werden de racefans op hun wenken bediend door de weergoden. Na een snikhete vrijdag en een warme zaterdag gingen de hemelpoorten op zondagmiddag open. Het resultaat was een regenrace, waarbij de regen halverwege ophield en de baan langzaam maar zeker opdroogde.

Regenkans nihil: Lekker zomerweer tijdens GP-weekend in Hongarije
©Mercedes AMG F1

De Grand Prix van Duitsland moet nog steeds een beetje indalen bij vele racefans. Wat een geweldige Formule 1-race hebben we mogen aanschouwen, met een fantastisch resultaat voor Red Bull-rijder Max Verstappen; De zege, de snelste ronde en 'Driver of the Day'.

Maar hoe wordt het weer voor het laatste GP-weekend voor de zomerstop. Het weerbeeld voor het GP-weekend in Hongarije laat voornamelijk zomerweer zien. Met een kleine kans op regen tijdens de eerste vrije trainingen op vrijdag. Maar voor de rest van het weekend zal de zon aanwezig zijn en voor een aangename temperatuur zorgen.

Het weer op vrijdag

Er is een kleine kans van 40% op een enkele regenbui. De temperatuur komt op vrijdag niet hoger dan 25 graden. Het is voornamelijk bewolkt en de wind waait de richting noordwest met een snelheid van 12 km/uur.

Het weer op zaterdag

Op zaterdag is er voorlopig geen zicht op regen, de kans op neerslag is slechts 10%. Het is half bewolkt en de wind komt uit de richting noordwest met een kracht van 3 Beaufort = 24 km/uur. Vrij harde wind dus. Het kwik komt zaterdag niet boven de 26 graden uit.

Het weer op zondag

Ook zondag is er nauwelijks of geen kans op regen. Het is net als op zaterdag half bewolkt en de wind komt opnieuw op het noordwesten, alleen iets minder stevig; Windkracht 2 = 17 km/uur. De kans op een regenrace is nagenoeg nul.

Al met al prima weer voor een spannend raceweekend in Mogyoród, nabij de hoofdstad van Hongarije, Boedapest.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET