Regen spelbreker in Hongaarse VT2, Pierre Gasly de snelste

Pierre Gasly heeft de tweede vrije training in Hongarije als snelste afgesloten. Max Verstappen reed de tweede tijd. Kanttekening is wel dat Gasly op de softs reed en Verstappen zijn snelste tijd op de mediums had gereden.

Regen spelbreker in Hongaarse VT2, Pierre Gasly de snelste
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Niet alleen de banden waren een beslissende factor. Want na 30 minuten begon het te regenen. Hierdoor kreeg niemand meer de tijd om een echt serieuze ronde te rijden. Lewis Hamilton kwam in de tweede training niet verder dan de derde plek en hij werd gevolgd door stalmaat Valtteri Bottas, die de eerste vrije training aan zich voorbij moest laten gaan omdat er problemen waren met zijn krachtbron.

Iemand anders die problemen kreeg was Alexander Albon. De Toro Rosso-rijder vernielde zijn STR14 bij het uitkomen van de bocht 14. Nog voordat de regen begonnen was hing er enkele minuten een rode vlag. Nadat de rode vlag weer werd ingetrokken begonnen de coureurs weer gebruik te maken van de zogenaamde tracktime. En dat ging een minuut of twintig goed, want daarna vielen de eerste regendruppels.

Lang bleef het stil op de baan, omdat de regen niet echt doorzette. Maar met nog een minuut of vijfentwintig op de klok begon het harder te regenen en konden de intermediates gebruikt worden waarvoor ze ontworpen zijn; in de regen rijden.

Meer en meer coureurs hervatte hun tweede vrije training en iedereen reed op de intermediates. Max Verstappen was in de minuten dat hij op de baan was ongeveer drie seconden per ronde sneller dan iedereen. Lewis Hamilton was een van de weinigen die binnen bleef staan. Maar tegen het einde van de sessie kwam Hamilton als nog de baan op om enkele ronden te rijden.

Naar mate de minuten verstreken en de nat weer banden ook beter op temperatuur kwamen gingen de rondetijden ook naar beneden. Maar de tijden die eerder op de droge baan met mediums en softs werden gezet kwamen niet meer in gevaar. Gasly de snelste en Verstappen de tweede man op de tijdenlijst.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race