VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Regen spelbreker in Hongaarse VT2, Pierre Gasly de snelste

Regen spelbreker in Hongaarse VT2, Pierre Gasly de snelste
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly heeft de tweede vrije training in Hongarije als snelste afgesloten. Max Verstappen reed de tweede tijd. Kanttekening is wel dat Gasly op de softs reed en Verstappen zijn snelste tijd op de mediums had gereden.

Niet alleen de banden waren een beslissende factor. Want na 30 minuten begon het te regenen. Hierdoor kreeg niemand meer de tijd om een echt serieuze ronde te rijden. Lewis Hamilton kwam in de tweede training niet verder dan de derde plek en hij werd gevolgd door stalmaat Valtteri Bottas, die de eerste vrije training aan zich voorbij moest laten gaan omdat er problemen waren met zijn krachtbron.

Iemand anders die problemen kreeg was Alexander Albon. De Toro Rosso-rijder vernielde zijn STR14 bij het uitkomen van de bocht 14. Nog voordat de regen begonnen was hing er enkele minuten een rode vlag. Nadat de rode vlag weer werd ingetrokken begonnen de coureurs weer gebruik te maken van de zogenaamde tracktime. En dat ging een minuut of twintig goed, want daarna vielen de eerste regendruppels.

Lang bleef het stil op de baan, omdat de regen niet echt doorzette. Maar met nog een minuut of vijfentwintig op de klok begon het harder te regenen en konden de intermediates gebruikt worden waarvoor ze ontworpen zijn; in de regen rijden.

Meer en meer coureurs hervatte hun tweede vrije training en iedereen reed op de intermediates. Max Verstappen was in de minuten dat hij op de baan was ongeveer drie seconden per ronde sneller dan iedereen. Lewis Hamilton was een van de weinigen die binnen bleef staan. Maar tegen het einde van de sessie kwam Hamilton als nog de baan op om enkele ronden te rijden.

Naar mate de minuten verstreken en de nat weer banden ook beter op temperatuur kwamen gingen de rondetijden ook naar beneden. Maar de tijden die eerder op de droge baan met mediums en softs werden gezet kwamen niet meer in gevaar. Gasly de snelste en Verstappen de tweede man op de tijdenlijst.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.