Regen bij aanvang van de Grand Prix van Italië?

Zoals het er nu voorstaat lijkt de Grand Prix van Italië onder natte omstandigheden te beginnen. Naarmate de race vordert zal het asfalt van Circuit Nationale Monza langzaam opdrogen. En dat kan voor interessante situaties zorgen.

Regen bij aanvang van de Grand Prix van Italië?
© Pirelli F1 Media

Ronde de klok van 12:00 uur komt het naar verwachting in Monza met bakken uit de lucht. Een flink regengebied trekt van west naar oost over het circuit. Op het moment dat de buien op z'n hevigst zijn valt er rond de 20 mm regen en dan praten we dus over flinke buien.

Een uur voor de race, om 14:00 uur, regent het naar verwachting nog steeds. En ook al hebben de buien aan hevigheid ingeleverd, er valt dan nog altijd 9 mm hemelwater. Richting de klok van 15:00 uur zal het langzaamaan stoppen met regenen.

Het is niet ondenkbaar dat het de race vanachter de safety car begint. De race voor de Grand Prix van Italië begint om 15:10 uur.

Max Verstappen staat op de twintigste startplek, nadat hij zaterdag geen getimede ronde kon rijden en natuurlijk als gevolg van zijn gridstraf. Verstappen neemt dit weekend een compleet nieuwe krachtbron in gebruik.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET