VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Regen bij aanvang van de Grand Prix van Italië?

Regen bij aanvang van de Grand Prix van Italië?
© Pirelli F1 Media

Zoals het er nu voorstaat lijkt de Grand Prix van Italië onder natte omstandigheden te beginnen. Naarmate de race vordert zal het asfalt van Circuit Nationale Monza langzaam opdrogen. En dat kan voor interessante situaties zorgen.

Ronde de klok van 12:00 uur komt het naar verwachting in Monza met bakken uit de lucht. Een flink regengebied trekt van west naar oost over het circuit. Op het moment dat de buien op z'n hevigst zijn valt er rond de 20 mm regen en dan praten we dus over flinke buien.

Een uur voor de race, om 14:00 uur, regent het naar verwachting nog steeds. En ook al hebben de buien aan hevigheid ingeleverd, er valt dan nog altijd 9 mm hemelwater. Richting de klok van 15:00 uur zal het langzaamaan stoppen met regenen.

Het is niet ondenkbaar dat het de race vanachter de safety car begint. De race voor de Grand Prix van Italië begint om 15:10 uur.

Max Verstappen staat op de twintigste startplek, nadat hij zaterdag geen getimede ronde kon rijden en natuurlijk als gevolg van zijn gridstraf. Verstappen neemt dit weekend een compleet nieuwe krachtbron in gebruik.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.