Reële kans dat ook de F1 Grand Prix van Canada wordt uitgesteld

De eerste acht Formule 1-races zijn inmiddels vanwege het COVID-19-virus uitgesteld en er zijn zelfs twee races afgelast (Australië en Monaco). Momenteel prijkt de Grand Prix van Canada voorlopig bovenaan de overgebleven kalender, maar voor hoelang dat zal zijn is niet bekend.

Reële kans dat ook de F1 Grand Prix van Canada wordt uitgesteld
© Pirelli

Het is niet ondenkbaar dat er nog meer races van de F1-kalender zullen vallen, want er is geen mens die kan voorspellen hoe de mondiale situatie rond het coronavirus zich verder gaat ontwikkelen. In Canada krijgt het COVID-19-virus steeds meer grip op het dagelijks leven. De provincie Quebec, waar het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal gelegen is, is sinds anderhalve week de brandhaard voor het coronavirus. Het aantal besmettingen in Quebec telt bijna de helft van het totaal aantal besmettingen in Canada, dus dat ziet er voorlopig niet goed uit.

Maar in Frankrijk, waar twee weken na Canada gereden moet worden, is het al niet veel beter. Ook daar heeft het coronavirus nog altijd geen piek bereikt. Het aantal geregistreerde besmettingen stijgt nog dagelijks. Een week later moet er worden gereden op de Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk. We hebben het dan intussen over het weekend van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juli. Ook in Oostenrijk is er, net als in de andere Europese landen, geen zicht op een daling van het aantal besmettingen.

We zullen braaf moeten afwachten hoe de situatie zich gaat ontwikkelen en er op hopen dat de farmaceutische bedrijven een wonder verrichten en dat ze met een afdoende remedie op de proppen komen, om het longvirus de kop in te drukken. Rond de paasdagen [over twee weken] gaan de Formule 1 en de FIA beslissen of de Grand Prix van Canada door kan gaan of niet. Wij houden het er op dat ook de Formule 1-race in Montreal, Canada wordt uitgesteld.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP CanadaF1 GP Canada 2020FIALiberty Media
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.