Reële kans dat ook de F1 Grand Prix van Canada wordt uitgesteld

Reële kans dat ook de F1 Grand Prix van Canada wordt uitgesteld
© Pirelli

De eerste acht Formule 1-races zijn inmiddels vanwege het COVID-19-virus uitgesteld en er zijn zelfs twee races afgelast (Australië en Monaco). Momenteel prijkt de Grand Prix van Canada voorlopig bovenaan de overgebleven kalender, maar voor hoelang dat zal zijn is niet bekend.

Het is niet ondenkbaar dat er nog meer races van de F1-kalender zullen vallen, want er is geen mens die kan voorspellen hoe de mondiale situatie rond het coronavirus zich verder gaat ontwikkelen. In Canada krijgt het COVID-19-virus steeds meer grip op het dagelijks leven. De provincie Quebec, waar het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal gelegen is, is sinds anderhalve week de brandhaard voor het coronavirus. Het aantal besmettingen in Quebec telt bijna de helft van het totaal aantal besmettingen in Canada, dus dat ziet er voorlopig niet goed uit.

Maar in Frankrijk, waar twee weken na Canada gereden moet worden, is het al niet veel beter. Ook daar heeft het coronavirus nog altijd geen piek bereikt. Het aantal geregistreerde besmettingen stijgt nog dagelijks. Een week later moet er worden gereden op de Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk. We hebben het dan intussen over het weekend van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juli. Ook in Oostenrijk is er, net als in de andere Europese landen, geen zicht op een daling van het aantal besmettingen.

We zullen braaf moeten afwachten hoe de situatie zich gaat ontwikkelen en er op hopen dat de farmaceutische bedrijven een wonder verrichten en dat ze met een afdoende remedie op de proppen komen, om het longvirus de kop in te drukken. Rond de paasdagen [over twee weken] gaan de Formule 1 en de FIA beslissen of de Grand Prix van Canada door kan gaan of niet. Wij houden het er op dat ook de Formule 1-race in Montreal, Canada wordt uitgesteld.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.