Update: Grote kans op regen tijdens de kwalificatie in Brazilië

Update: Grote kans op regen tijdens de kwalificatie in Brazilië
©Getty Images / Red Bull Contentpool

De Formule 1 lijkt vandaag af te stevenen op een geheel of gedeeltelijke natte kwalificatie in Brazilië. De weermodellen laten aan het begin van de middag regenbuien zien en die houden tenminste aan tot aan de kwalificatie.

Of het werkelijk gaat regenen en of het dan ook blijft regenen is natuurlijk nog gissen. Maar voorlopig laten de voorspellingen regen zien. Als het vanmiddag regent kunnen we ons gaan opmaken voor een spannende kwalificatie op Interlagos.

Twee jaar geleden reed Max Verstappen, in zijn debuutjaar voor Red Bull Racing, een fabelachtige race terwijl het hemelwater met bakken uit de lucht viel. De Nederlander werd derde en hield op haast magische wijze zijn auto uit de vangrail.

Of de Red Bull RB14 zich ook zo goed leent om in de regen te presteren is nog even de vraag. De nieuwe bodemplaats, die enkele races geleden werd geïntroduceerd, zou een verbetering moeten zijn.

Lewis Hamilton heeft al laten weten niet vies te zijn van een regenbui tijdens de kwalificatie.  De 33-jarige Brit staat bekend als een zeer goede regenrijder, net als Max Verstappen en Sebastian Vettel.

UPDATE 1: De regenkansen zijn nog verder toegenomen. Zo meldt Motorsport-Magazin.com. De kans dat het tijdens de kwalificatie regent is redelijk groot. Wanneer de regen exact valt is natuurlijk niet bekend, maar het wordt spannend voor alle coureurs.

De derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië begint zaterdagmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie begint later die middag om 18:00 uur.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.