Update: Grote kans op regen tijdens de kwalificatie in Brazilië

De Formule 1 lijkt vandaag af te stevenen op een geheel of gedeeltelijke natte kwalificatie in Brazilië. De weermodellen laten aan het begin van de middag regenbuien zien en die houden tenminste aan tot aan de kwalificatie.

Update: Grote kans op regen tijdens de kwalificatie in Brazilië
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Of het werkelijk gaat regenen en of het dan ook blijft regenen is natuurlijk nog gissen. Maar voorlopig laten de voorspellingen regen zien. Als het vanmiddag regent kunnen we ons gaan opmaken voor een spannende kwalificatie op Interlagos.

Twee jaar geleden reed Max Verstappen, in zijn debuutjaar voor Red Bull Racing, een fabelachtige race terwijl het hemelwater met bakken uit de lucht viel. De Nederlander werd derde en hield op haast magische wijze zijn auto uit de vangrail.

Of de Red Bull RB14 zich ook zo goed leent om in de regen te presteren is nog even de vraag. De nieuwe bodemplaats, die enkele races geleden werd geïntroduceerd, zou een verbetering moeten zijn.

Lewis Hamilton heeft al laten weten niet vies te zijn van een regenbui tijdens de kwalificatie.  De 33-jarige Brit staat bekend als een zeer goede regenrijder, net als Max Verstappen en Sebastian Vettel.

UPDATE 1: De regenkansen zijn nog verder toegenomen. Zo meldt Motorsport-Magazin.com. De kans dat het tijdens de kwalificatie regent is redelijk groot. Wanneer de regen exact valt is natuurlijk niet bekend, maar het wordt spannend voor alle coureurs.

De derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië begint zaterdagmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie begint later die middag om 18:00 uur.Formule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.