Red Bull's updates sinds Canada en Honda-motor werken nu goed samen

De nieuwe voorvleugel blijkt wel degelijk erg goed te werken voor Red Bull Racing. Eerder werd nog aangenomen dat het nieuwe aerodynamische kunstwerk niet voor significant voordeel kon zorgen, maar het tegendeel is waar. Dat schrijft Duitse media.

Red Bull's updates sinds Canada en Honda-motor werken nu goed samen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl gedacht werd dat Max Verstappen in Oostenrijk de enige was die de beschikking had over een nieuwe voorvleugel schrijft Auto Motor und Sport iets anders. Er waren drie nieuwe voorvleugels beschikbaar voor de Red Bull-rijders. Maar tijdens de vrije trainingen reden zowel Verstappen als Gasly een nieuwe voorvleugel kapot.

Nadat er van de drie nieuwe voorvleugels twee was er nog een exemplaar over en die heeft Max Verstappen gebruikt tijdens de kwalificatie en de race op Red Bull Ring. De updates werkten dus wel degelijk voor de Nederlander.

Auto Motor und Sport belichtte in een artikel alle updates die de Oostenrijkse renstal sinds de Grand Prix van Canada doorvoerde en die hebben er toe geleid dat Max Verstappen in Oostenrijk zijn eerste zege van GP-seizoen 2019 kon laten beschrijven.

Red Bull Racing nam in Canada een nieuwe diffuser en nieuwe verticale vinnen onder de monocoque in gebruik. Omdat de Honda-motor nog niet voldoende vermogen kon ophoesten werkten die updates onvoldoende. Maar ik Frankrijk bracht Honda de laatste motorupgrade mee, de Spec-3. Daarnaast kwam Red Bull zelf met weer nieuwe updates. Zo kwamen er nieuwe luchthappers voor de koeling van de remmen en nieuwe buitenspiegels. Ook werd de luchtgeleiding van de velgen verbeterd.

Vooral de laatste update, de nieuwe voorvleugel, heeft er toe geleid dat het nerveuze gedrag aan de achterkant van de RB15, iets waar Max Verstappen regelmatig over klaagde, plaats heeft gemaakt voor meer stabiliteit.

Het lijkt er nu werkelijk op dat Red Bull het lek boven heeft. Wanneer alle stukjes samenvallen is het dus niet ondenkbaar dat Max Verstappen zondag op Silverstone voor het podium kan gaan. Maar dan moet wel alles kloppen, de Honda-motor komt nog altijd vermogen te kort op Ferrari en Mercedes.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET