VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Red Bull's updates sinds Canada en Honda-motor werken nu goed samen

Red Bull's updates sinds Canada en Honda-motor werken nu goed samen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De nieuwe voorvleugel blijkt wel degelijk erg goed te werken voor Red Bull Racing. Eerder werd nog aangenomen dat het nieuwe aerodynamische kunstwerk niet voor significant voordeel kon zorgen, maar het tegendeel is waar. Dat schrijft Duitse media.

Terwijl gedacht werd dat Max Verstappen in Oostenrijk de enige was die de beschikking had over een nieuwe voorvleugel schrijft Auto Motor und Sport iets anders. Er waren drie nieuwe voorvleugels beschikbaar voor de Red Bull-rijders. Maar tijdens de vrije trainingen reden zowel Verstappen als Gasly een nieuwe voorvleugel kapot.

Nadat er van de drie nieuwe voorvleugels twee was er nog een exemplaar over en die heeft Max Verstappen gebruikt tijdens de kwalificatie en de race op Red Bull Ring. De updates werkten dus wel degelijk voor de Nederlander.

Auto Motor und Sport belichtte in een artikel alle updates die de Oostenrijkse renstal sinds de Grand Prix van Canada doorvoerde en die hebben er toe geleid dat Max Verstappen in Oostenrijk zijn eerste zege van GP-seizoen 2019 kon laten beschrijven.

Red Bull Racing nam in Canada een nieuwe diffuser en nieuwe verticale vinnen onder de monocoque in gebruik. Omdat de Honda-motor nog niet voldoende vermogen kon ophoesten werkten die updates onvoldoende. Maar ik Frankrijk bracht Honda de laatste motorupgrade mee, de Spec-3. Daarnaast kwam Red Bull zelf met weer nieuwe updates. Zo kwamen er nieuwe luchthappers voor de koeling van de remmen en nieuwe buitenspiegels. Ook werd de luchtgeleiding van de velgen verbeterd.

Vooral de laatste update, de nieuwe voorvleugel, heeft er toe geleid dat het nerveuze gedrag aan de achterkant van de RB15, iets waar Max Verstappen regelmatig over klaagde, plaats heeft gemaakt voor meer stabiliteit.

Het lijkt er nu werkelijk op dat Red Bull het lek boven heeft. Wanneer alle stukjes samenvallen is het dus niet ondenkbaar dat Max Verstappen zondag op Silverstone voor het podium kan gaan. Maar dan moet wel alles kloppen, de Honda-motor komt nog altijd vermogen te kort op Ferrari en Mercedes.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Hongarije
vrijdag 17 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 18 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 19 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Hongarije
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.