Red Bull's brandstofpartner hoopt nog anderhalve tiende te vinden

Iedere tiende en soms zelfs honderdste van een seconde tijdwinst lijkt dit jaar meer dan ooit te gelden. De verschillen zijn regelmatig minimaal. ExxonMobil, de brandstof- en smeermiddelenleverancier van Red Bull Racing, denkt dat er dit seizoen nog een tiende tot anderhalve tiende gewonnen kan worden door de brandstof te verbeteren.

Red Bull's brandstofpartner hoopt nog anderhalve tiende te vinden
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Per seizoen mag een team vijf verschillende brandstofmengsels gebruiken. Dit wordt door de medewerkers van de FIA nauwlettend in de gaten gehouden, door het nemen van monsters voor en na de races. Maar Red Bull-coureurs Max Verstappen en Pierre Gasly rijden nog altijd op het ExxonMobil-mengsel waarmee ze het seizoen in Australië zijn begonnen.

"Vorig jaar hebben we rond de Grand Prix van Hongarije een nieuw mengsel geïntroduceerd dat het team naar schatting een tiende tot anderhalve tiende van een seconde tijdwinst opleverde", laat Dario Izzo, de technisch adviseur van ExxonMobil die bij Red Bull is gestationeerd, aan Motorsport.com weten. "We zouden tevreden zijn als we voor het einde van dit seizoen opnieuw tussen een tiende en anderhalve tiende kunnen vinden."

"De ontwikkeling gaat gedurende het seizoen gewoon door", vervolgt Izzo. "We werken onophoudelijk aan het verbeteren van onze brandstof en motorolie. Die ontwikkeling vindt plaats in ons laboratorium in Clinton, New Jersey. Vervolgens sturen we monsters naar de Honda-fabriek in Japan, waar ze worden geprobeerd op de testbank. Uiteindelijk selecteren we dan het brandstofmengsel dat de meeste performance levert en het beste is voor de betrouwbaarheid van de motor."

Red Bull-sportadviseur Helmut Marko liet eerder deze week aan AMuS weten dat hij verwacht dat er tijdens het GP-weekend in Rusland een nieuw brandstofmengsel in de cilinders van de Honda-motor tot ontbranding wordt gebracht. Terwijl in Italië de spec 4-motor van de Japanse motorleverancier wordt verwacht.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.