VT117 jul - 11:00
VT217 jul - 15:00
VT318 jul - 12:00
QUALI18 jul - 15:00
RACE19 jul - 15:10

Red Bull's brandstofpartner hoopt nog anderhalve tiende te vinden

Red Bull's brandstofpartner hoopt nog anderhalve tiende te vinden
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Iedere tiende en soms zelfs honderdste van een seconde tijdwinst lijkt dit jaar meer dan ooit te gelden. De verschillen zijn regelmatig minimaal. ExxonMobil, de brandstof- en smeermiddelenleverancier van Red Bull Racing, denkt dat er dit seizoen nog een tiende tot anderhalve tiende gewonnen kan worden door de brandstof te verbeteren.

Per seizoen mag een team vijf verschillende brandstofmengsels gebruiken. Dit wordt door de medewerkers van de FIA nauwlettend in de gaten gehouden, door het nemen van monsters voor en na de races. Maar Red Bull-coureurs Max Verstappen en Pierre Gasly rijden nog altijd op het ExxonMobil-mengsel waarmee ze het seizoen in Australië zijn begonnen.

"Vorig jaar hebben we rond de Grand Prix van Hongarije een nieuw mengsel geïntroduceerd dat het team naar schatting een tiende tot anderhalve tiende van een seconde tijdwinst opleverde", laat Dario Izzo, de technisch adviseur van ExxonMobil die bij Red Bull is gestationeerd, aan Motorsport.com weten. "We zouden tevreden zijn als we voor het einde van dit seizoen opnieuw tussen een tiende en anderhalve tiende kunnen vinden."

"De ontwikkeling gaat gedurende het seizoen gewoon door", vervolgt Izzo. "We werken onophoudelijk aan het verbeteren van onze brandstof en motorolie. Die ontwikkeling vindt plaats in ons laboratorium in Clinton, New Jersey. Vervolgens sturen we monsters naar de Honda-fabriek in Japan, waar ze worden geprobeerd op de testbank. Uiteindelijk selecteren we dan het brandstofmengsel dat de meeste performance levert en het beste is voor de betrouwbaarheid van de motor."

Red Bull-sportadviseur Helmut Marko liet eerder deze week aan AMuS weten dat hij verwacht dat er tijdens het GP-weekend in Rusland een nieuw brandstofmengsel in de cilinders van de Honda-motor tot ontbranding wordt gebracht. Terwijl in Italië de spec 4-motor van de Japanse motorleverancier wordt verwacht.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Hongarije
vrijdag 17 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 18 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 19 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Hongarije
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.