VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Red Bull wil vanaf Oostenrijk meteen de aanval inzetten

Red Bull wil vanaf Oostenrijk meteen de aanval inzetten
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing hoopt het vertraagde seizoen 2020 volledig in de aanval te gaan. Normaliter begint Red Bull het seizoen wat rustig aan, maar daar lijkt nu - gezien het verkorte seizoen in Europa - geen tijd voor. Daarnaast is de Oostenrijkse renstal beter voorbereid dan in voorafgaande seizoenen.

Voor de eerste keer in de geschiedenis worden er twee Formule 1 GP-weekenden achter elkaar op hetzelfde circuit gehouden. Op zondag 5 juli begint om 's middags 15:10 uur de eerste editie van de Oostenrijkse GP en een week later op 12 juli volgt de tweede editie op Red Bull Ring.

Allereerst is het een uitgesproken kans voor Red Bull om zich op het thuiscircuit in de kijker te rijden voor de honderden miljoenen fans die voor de televisie zitten om de eerste Formule 1-race gade te slaan. Daarnaast gaat het ook om de eer en de mogelijkheid dat Max Verstappen voor het eerst aan de leiding kan komen van het wereldkampioenschap.

De Nederlander heeft in de afgelopen twee seizoen beide Oostenrijkse Grands Prix op zijn naam gezet, terwijl bijvoorbeeld Mercedes het niet makkelijk had. "Natuurlijk geeft dat ons veel zelfvertrouwen", onthult Red Bull-sportadviseur Helmut Marko tegenover RTL. "Zij [Mercedes] hebben hier altijd problemen gekend, maar we weten niet in welke mate."

Uit de wintertests, die eind februari werden gehouden op het circuit in Barcelona, kan niet veel hoop worden geput. Geen enkel team heeft daar traditiegetrouw het achterste van hun tong laten zien. Daarnaast komt Red Bull naar Oostenrijk met een update van de RB16. "We weten dat de wintertest misleidend zijn en we brengen een nieuwe versie van de auto naar Spielberg, die we nog niet eerder hebben geprobeerd", vervolgt de Oostenrijker.

Marko merkt ook op dat Red Bull Racing meestal wat trager op gang komt dan wenselijk is. In voorgaande seizoenen kwam het team pas halverwege het seizoen echt op gang. Maar gezien de late start van het seizoen en de veel betere voorbereiding in 2020 moet Red Bull Racing dit jaar meteen goed uit de startblokken kunnen komen. Dat is ook meteen het hoofddoel volgens Helmut Marko.

"Ik ga ervan uit dat de eerste acht GP-weekenden er definitief staan, en dat is voldoende om als volwaardig wereldkampioenschap te gelden. Dus we moeten er meteen goed bij staan vanaf de eerste race", zei Marko. "Dus we willen volledig in de aanval gaan."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.