Red Bull wil rustig raceweekend in Oostenrijk: 'Nog geen protest tegen DAS'

Red Bull wil rustig raceweekend in Oostenrijk: 'Nog geen protest tegen DAS'
© Pirelli

Hoewel Red Bull Racing nog steeds denkt dat het DAS-systeem van Mercedes niet legaal is, heeft Helmut Marko laten weten dat er tijdens het eerste Formule 1-weekend voorlopig geen protest wordt ingediend.

Tegenover het Duitse Auto Motor und Sport heeft Mercedes bevestigd dat ze Dual Axis Steering (DAS) gaan inzetten tijdens het eerste GP-weekend in Oostenrijk. Het Duitse Formule 1-team heeft er ruim een jaar aan gewerkt en wil op de Red Bull Ring kijken wat ze er voor profijt van hebben.

Mercedes wilde DAS in Australië als gebruiken, maar uiteindelijk besloten ze het niet te doen. Red Bull had het protest al klaar liggen. Dat meldt AMuS. Red Bull-teambaas Christian Horner had Mercedes in Australië aangeboden om op vrijdag al een protest in te dienen, om zo te voorkomen dat Mercedes eventueel uit de resultaten van de kwalificatie en de race zou worden geschrapt.

Maar zover gaat het in Oostenrijk niet komen. Red Bull wil het Formule 1-seizoen op het thuiscircuit in Spielberg zo rustig mogelijk beginnen. "We gaan het er later over hebben. Nu willen we deze grand prix zo goed en veilig mogelijk organiseren", aldus Red Bull's Helmut Marko.

Ondanks de uitspraken van Marko is het niet ondenkbaar dat Red Bull alsnog protest indient, als vrijdag tijdens de vrije trainingen blijkt dat Mercedes te veel profijt heeft van het DAS-systeem. Of en hoeveel tijd het scheelt tijdens een ronde, daarover zijn de meningen in de paddock verdeeld. Er wordt gesproken over twee tienden tot een halve seconde.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.