Red Bull wil met ServusTV de F1-televisierechten in Oostenrijk

Red Bull wil met ServusTV de F1-televisierechten in Oostenrijk
© Getty Images/Red Bull Contentpool

'The Sky is the limit', moet Dietrich Mateschitz denken. De eigenaar van Red Bull en ServusTV heeft zijn oog laten vallen op de televisierechten voor de Formule 1 in Oostenrijk. De F1-televisierechten zijn momenteel nog in handen van ORF (Österreichischer Rundfunk), maar gaat mogelijk veranderen.

Red Bull is het energiedrankje waarmee Dietrich Mateschitz de wereld heeft veroverd. Maar bij Red Bull bleef het niet. Red Bull neemt in 2020 voor het zestiende seizoen deel aan het Formule 1-kampioenschap. Inmiddels zijn twee teams in het bezit van Red Bull: Red Bull Racing en AlphaTauri (voorheen Toro Rosso). Ook zorgde Red Bull voor de terugkeer van de Grand Prix van Oostenrijk, met de overname van het circuit in Spielberg, waarna het werd hernoemt naar Red Bull Ring.

Ook ServusTV is in handen van het Oostenrijkse Red Bull GmbH en met ServusTV wil Dietrich Mateschitz een bod doen op de televisierechten voor de Formule 1 in Oostenrijk. Momenteel zijn de F1-televisierechten nog in handen van ORF, maar de Oostenrijkse omroep is niet van plan op te geven en heeft al laten weten mee te bieden naar de rechten. "Ja, natuurlijk doen wij een bod", zo liet sportdirecteur van de ORF Hans Peter Trost weten.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.