'Red Bull test deze week de RB16 volgens laatste specificaties'

'Red Bull test deze week de RB16 volgens laatste specificaties'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing deed tijdens de eerste testweek in Barcelona goede zaken. Het Formule 1-team uit Oostenrijk kon probleemloos bijna 2200 kilometer afleggen, verdeeld over 471 ronden. Woensdag begint de laatste testweek en vanaf die dag komen zowel Max Verstappen en Alexander Albon beiden dagelijks in actie.

Terwijl Red Bull Racing op woensdag en donderdag de focus legt op racesimulaties - zo weet GPToday te melden, gaan Verstappen en Albon zich vrijdag voorbereiden op het eerste GP-weekend van 2020: De Grand Prix van Australië. Er worden vanuit de fabriek in Milton Keynes nieuwe onderdelen voor de RB16 ingevlogen, die op vrijdag getest worden. Daarnaast gaan de coureurs van Red Bull Racing zich ook meer toeleggen op het rijden van snelle ronden, iets wat het team vorige week nog niet op het programma had staan.

Tegenover Auto Bild laat Red Bull-sportadviseur Helmut Marko weten dat hij verwacht dat er deze week meer duidelijk wordt over hoe de stand van zaken is tussen de verschillende Formule 1-teams. "Vorige week reed Ferrari met veel brandstof en een motorstand die nog niet op maximaal stond", aldus Marko, die op basis van de reacties van Vettel en Leclerc weet op te maken dat de Ferrari nog niet zo loopt als dat ze hadden verwacht.

"Deze week krijgen we een beter beeld van hoe de zaken er voor staan", gaat de Oostenrijker verder. "We gaan deze week de RB16 inzetten volgens de laatste specificaties, en waarmee we in Melbourne aan het seizoen beginnen. Ik denk trouwens dat alle teams dat gaan doen, maar ik weet zeker dat wij [Red Bull] de grootste uitdaging voor Mercedes vormen."

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.